Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘HET IS WEER DRIE DAGEN FEEST IN BATHMEN!’

Bathmense Kermis.(foto Artzet Media).

Bathmen – 480 jaar Bathmense Kermis! Een traditie die na al die tijd onder druk komt te staan. Onlangs is naar buiten gekomen dat de Dorpsfeesten binnen de gemeente het financieel zwaar hebben. Dat geldt ook voor de Bathmense Kermis. Gezien de reacties vanuit de gemeente hopen en vertrouwen we erop dat we nog héééél lang kermis kunnen vieren in Bathmen!

De traditie schrijft voor dat de maandag van de Bathmense Kermis in september moet vallen. En dat is dit jaar maandag 25 september. Zaterdag 23 september gaat de Bathmense Kermis van start. De Stichting tot Behoud van de Bathmense Kermis heeft wederom alles uit de kast gehaald om er drie spetterende kermisdagen van te maken.

De Stichting presenteert ook dit jaar een programma voor jong en oud, waarbij plezier voorop staat! Het uitgangspunt daarbij blijft om het bijzondere karakter van de kermis in Bathmen te koesteren, maar ook om nieuwe elementen toe te voegen. Kortom: vernieuwen, met respect voor het verleden.

Aan de invulling van de maandagochtend tijdens de komende Bathmense Kermis zijn dit jaar twee onderdelen toegevoegd. Ds. Gert Wijnstok verzorgt een zogenaamde Kermis Kerkmis. Een mis die in het teken staat van de Vredesweek. Elders in deze krant leest u er meer over. Daarnaast is de Bathmense Kwis ook weer terug op de maandag. Wat dat precies inhoudt? Wij hebben geen idee. Maar het is in ieder geval een goed idee om op maandagmorgen naar de kermis te komen! Ook staat de tweede editie van ‘Die Verrückte Battumse Stunde’ op het ochtend-programma. En dat belooft een hilarisch spektakel te worden.

Burgemeester Ron König zal op zaterdag 23 september om 13.30 uur de kermis officieel openen op het kermisterrein voor Boode. Op zaterdag staat speciaal voor de kinderen op het programma: Kidz Disco met Schuimparty bij Boode.
Op maandag een optreden van Kappie in Cultuurhuus Braakhekke en daarna lekker boerenkool eten. En natuurlijk staat de traditionele koetsentocht op kermiszondagmiddag ook weer op het programma. Niet alleen koetsen, maar ook prachtige oldtimers en tractoren rijden mee bij het defilé. Wederom een prachtig nostalgisch geheel.

In deze Kermiskrant vindt u informatie over de kermisattracties, het programma van de diverse activiteiten, verenigingen, achtergrondverhalen en de Bathmense horeca geschreven door de redactie van de Bathmense Krant.

De bestuursleden van de stichting wensen u weer een fantastische Battumse Kermis toe!

Michel van Velsen en Robert Scholten (beiden aftredend), Toni Denneboom, Wim Tijhuis, Janneken Meijerhof, Petra Ensing, Mark van Gorssel, Dirkjan Olthoff, Eric Klein Nagelvoort, Berry Schut en Maureen Hengeveld.