Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hoe hoort het?

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Afgelopen vrijdag was er weer ‘De kerk gaat vreemd’ over saamhorigheid in de jongerenkeet en in de kerk. Prachtig dat je ook kerk kunt zijn op zo’n mooie eigentijdse manier.Waarom hangen we in de kerk toch zo aan tradities. De kerk wordt vaak star genoemd. Het lijkt soms alleen maar te gaan over “Hoe hoort het”. Als mijn kinderen mij iets vragen en ik zeg: “Dat hoort gewoon zo!” is dat voor hen geen bevredigend antwoord. Ze willen weten waarom het zo hoort. Dan moet ik soms erg goed nadenken, want vaak is het voor mij ook niet meer duidelijk.

Als je niet meer weet waarom we iets doen, kun je er ook voor kiezen om “Hoe hoort het” los te laten. Jezus vond dat ook als hij weer eens een strikvraag kreeg van een Farizeeër of wetgeleerde. Daarom ging Jezus ook vaak terug naar wat er achter de vraag lag. Dat kunnen wij ook als we uitgaan van onze intuïtie en daarop vertrouwen. Je weet ‘van binnen’ heel goed op welke manier je samen wilt leven.

Zo zijn er ook allerlei manieren van verbondenheid en saamhorigheid. Kies de manier die het best bij jou past. In de kerk gaat vreemd, de keet of aanstaande zondag weer in de kerk. Wel:kom!