Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Honden met probleemgedrag of een gedragsprobleem?

Honden met probleemgedrag

BATHMEN – In ons land tellen we maar liefst 1,9 miljoen honden. Ongeveer twintig procent van alle huishoudens heeft er één of meer. Net zoals de mens heeft ook elke hond zijn eigen karakter. Vaak wordt dit karakter verkeerd of niet begrepen.

Veel karaktereigenschappen kunnen rasgebonden zijn, maar worden zeer zeker ook beïnvloed door opvoeding en leefomgeving. Dat betekent dat iedereen (ook niet hondenbezitters) wel eens positief of negatief met een hond in aanraking komt. Denk hierbij bv. aan het omver lopen van kleine kinderen, het uitvallen naar andere honden, hardlopers en fietsers. Ook voor hondenbezitters is het trekken aan de riem, niet luisteren tijdens het loslopen en het ongewenst blaffen vaak een groot probleem.

Honden Opleidingscentrum Salland is een deskundig opleidings- en gedragscentrum dat zich gespecialiseerd heeft in de (her)opvoeding van huishonden en kan door middel van doelgerichte training een juiste balans creëren in de opvoeding van uw hond. Het team van Honden Opleidingscentrum Salland heeft inzicht in gedragsproblemen van honden en heeft ruime ervaring in het begeleiden van eigenaren met energieke, dominante, agressieve en onzekere honden. Naast begeleiding van opvoeding en probleemgedrag biedt Honden Opleidingscentrum Salland meerdere cursussen, workshops en theorielessen aan waarin het maatschappelijk belang van een goed opgevoede hond centraal staat.

Voor meer informatie zie de website: www.hocsalland.nl