Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ieder heeft zijn eigen lied

Protestantse Gemeente Bathmen – Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Muziek is een belangrijk deel van ons leven. Of je het nou wilt of niet, op heel veel plekken is muziek te horen. Op de radio kun je kiezen uit talloze muziekzenders, in winkels, in cafés en in restaurants is er muziek. Zelfs als je in de wacht staat bij een informatienummer is er vaak muziek. Deze muziek is er voor bedoeld dat de mensen zich prettig voelen.Muziek kan allerlei gevoelens oproepen. Van sommige muziek word je blij, andere muziek maakt juist droevig, zeker als er ook nog passende woorden bij zijn. Het effect van een carnavalskraker is heel anders dan een liedje over een verloren liefde.

Je kunt muziek en liederen zoeken die passen bij het gevoel dat je hebt, dan kun je daar helemaal in op gaan. Maar je kunt je gevoel ook veranderen door naar bepaalde muziek te luisteren of een lied te zingen.

Van oudsher horen muziek, zingen en geloven bij elkaar. In de Bijbel is een Bijbelboek met 150 liederen, de Psalmen. En ook in sommige Bijbelverhalen barsten mensen soms spontaan uit in een lied. Liederen met woorden van groot vertrouwen en dankbaarheid, maar ook met twijfel en verdriet.

Veel van deze liederen worden in de kerk gezongen uit een Liedboek met meer dan duizend liederen, waar al die menselijke gevoelens in voor komen. Je kunt jezelf soms in een lied herkennen of er troost uit halen. Over sommige liederen blijf je nadenken en van andere word je heel vrolijk.

En dan is er ook nog muziek in een kerkdienst, niet alleen om de liederen te begeleiden, maar ook om in stilte van te genieten. Kom gerust een keer meezingen of luisteren, bijvoorbeeld zondag om 10.00 uur in Bathmen. Wel:kom!