Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Iedere zaterdagochtend om 7 uur stilte en gezamenlijke meditatie

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Goed verhaal! We zijn er gek op, een verhaal mooier maken dan de werkelijkheid, onszelf beter voor doen of iets overdrijven. Toch legt dat druk op onszelf om eraan te kunnen blijven voldoen. Niet voor niets hebben steeds meer mensen klachten van oververmoeidheid, overspannenheid, burn out of depressiviteit. Een belangrijke oorzaak ligt in ons ‘verhalende zelf, dat ook wel persoonlijkheid of ego wordt genoemd.Naast ons ‘verhalende zelf’ staat ons ‘ervarende zelf’, dat diep in ons voelt dat er iets niet helemaal klopt aan onze mooie verhalen. Maar ons ‘ervarende zelf’ is lastig te volgen, omdat we zo gewend zijn om ons ego te volgen.

Ik ben zelf ook overspannen geweest en balanceer nu telkens op het evenwicht, dat vaak doorslaat naar teveel ego. Ik merk dan achteraf dat ik aan mezelf voorbij ben gelopen met m’n mooie verhalen.

Door stil te worden en te luisteren naar ons ‘ervarende zelf’, of ziel, of God die in ons is, kunnen we dichter bij komen. Daarom zoeken we veelal graag rust op in het bos of op het strand. Je kunt de stilte in jezelf ook zoeken onderweg naar je werk of in de rij voor de kassa. Even een moment terugtrekken in jezelf en even checken of je ‘verhalende zelf’ nog in lijn is met je ‘ervarende zelf’. Zo kunnen we ons ego weer terug brengen tot een gezond niveau. Jezus noemt dat jezelf of je ‘verhalende zelf’ verloochenen. En Hem volgen is dan je ‘ervarende zelf’ of God meer ruimte geven. Ook in de kerk in Bathmen kun je iedere zaterdagochtend om 7 uur de stilte vinden in een gezamenlijke meditatie. Wel:kom!