Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

In het voorjaar ondanks handicap de bossen in

BATHMEN – Als het voorjaar en de zomer er weer aankomt wil iedereen wel naar buiten om te genieten van de ontluikende  natuur. Als het zonnetje dan ook nog schijnt krijgen we extra energie. Maar dat even lekker naar buiten gaan is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Zeker niet als je ook nog eens lekker de bossen op zou willen zoeken.

Nu is er op de Holterberg een gelegenheid voor mensen die slecht ter been zijn. In een soort open busje gaat u op een bepaalde route de Holterberg over. Dit alles onder begeleiding van een vrijwillige chauffeur die u onderweg allerlei wetenswaardigheden vertelt. Het busje noemen ze toepasselijk de Heideslak en rijdt van 1 april tot 1 november. Er is plek voor 7 mensen tegelijk of voor 5 mensen en één rolstoel. De tocht duurt ongeveer 1 uur en de kosten zijn € 7,- per persoon. Na de tocht wordt er bij het Ontmoetingscentrum van Natuurmonumenten gezellig koffie (met eventueel wat lekkers) gedronken. Dit zit bij de prijs van € 7,- in.

Het Rode Kruis werkgroep Bathmen wil u graag in de gelegenheid stellen om met de Heideslak mee te gaan. Ze willen graag weten of er voldoende belangstelling is. Dinsdag is een gunstige dag in verband met beschikbaarheid van het vervoermiddel.

U kunt  zich opgeven bij Annemiek Sluiter (06-55556565). Vervolgens krijgt u nader bericht omtrent datum, tijd en vervoer.

Rij mee met de Heideslak. Een ritje over de Sallandse Heuvelrug. De Heideslak rijdt.… van 1 april tot 1 november op de Sallandse Heuvelrug. Een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om toch te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg. Een enthousiaste groep vrijwilligers neemt u mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij u op mooie dingen in de natuur van de Sallandse Heuvelrug.www.staatsbosbeheer.nl