Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Indrukwekkende theatervoorstelling over dementie’

BATHMEN – Theatervoorstelling ‘Samen dwalen geeft richting’ over Dementie op 11 februari in het Cultuurhuus was ontroerend, indrukwekkend en treffend verteld. De liefde tussen moeder en dochter spatte er vanaf!


Op uitnodiging van de Werkgroep Bathmen Dementie Vriendelijk speelden het theatergezelschap Rie Horstman en Dinie Lugtenberg van Ut Raakt, onder leiding van regisseuse Edith Slagman, een theatervoorstelling over Dementie. Ut Raakt nam de 45 aanwezigen mee in een indrukwekkende, intieme en emotionele voorstelling wat Dementie doet en hoezeer men wordt geraakt als men met Dementie te maken krijgt.
Rie, is de dochter van moeder Anna, die voorleest uit haar dagboek over de tijd tussen de diagnose en het overlijden van haar moeder. Als publiek word je meegezogen in het verhaal. De wisselende momenten tussen het voorlezen uit het dagboek en het meenemen in de liefdevolle en ook moeilijke momenten tussen moeder en dochter zijn heel intens en heel indringend. Rie laat je ervaren dat Dementie een zeer ingrijpende ziekte is die genadeloos toeslaat en het koesteren van mooie, fijne momenten en ook verdriet, pijn, onmacht en rouw met zich meebrengt.

Enkele reacties van de aanwezigen:
“UT Raakt echt! Wat een mooie voorstelling”
“De afwisseling in de dialogen in het dialect tussen Rie en Anna zijn prachtig”
“Je ervaart ook hoe belangrijk zorgmedewerkers zijn in soms kleine en grote dingen die je als naaste ervaart en het verschil kunnen maken”
“Het was geen moment ongeloofwaardig, heel echt zo. Heel aangrijpend,ik moest wel een traantje laten”
“Wat zijn de kleine dingen toch belangrijk, dat je als mens gezien blijft worden”
“ Iemand bedankte mij dat wij de voorstelling hebben georganiseerd”