Informatieavond over zonnepanelen van

Noaber-Energie

BATHMEN – Dinsdag 23 april vanaf 20.00 uur verzorgt Noaber-Energie een informatieavond in Cultuurhuus Braakhekke. Tijdens de informatieavond zullen de aanwezigen worden geïnformeerd over de zonnepanelen die zullen worden gelegd op het dak van de schuur van melkveehouderij Roeterdink.Op de zuidzijde van deze schuur zullen ruim 300 zonnepanelen worden gelegd. De melkveehouderij is gelegen aan de Arkelsteijnweg 2 te Bathmen. Het zonnepanelenproject van Noaber-Energie heeft dan ook de toepasselijke naam Arkelsteijn gekregen.

Het betreft historische grond. In 1361 bouwde bisschop Jan van Arkel hier het kasteel Arkelsteijn. Het kasteel werd in de Tachtigjarige Oorlog gesloopt maar de contouren zijn nog zichtbaar in het landschap.

Ook de familie Roeterdink heeft een lange relatie met het gebied. De panelen die zullen worden gelegd zijn van de laatste technologische generatie en produceren niet alleen ca. 305 KwH per stuk per jaar maar ook een mooi rendement van ruim 7%. De eerste kopers hebben zich inmiddels aangemeld.

Hebt u belangstelling en wilt u naar de informatieavond? Wilt u zich dan even aanmelden via noaberenergie@gmail.com?

Hebt u wel belangstelling, maar bent u 23 april niet in de gelegenheid om te komen.? Stuur dan ook even een mail. Noaber-Energie neemt dan contact met u op om een afspraak te maken om u op een ander moment te informeren.