Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Inschrijving open voor zware Schipbeeksurvivalrun

BATHMEN – De organisatie van de Schipbeeksurvivalrun is volop bezig met de voorbereidingen van de 26e Schipbeeksurvivalrun die op zondag 15 april gehouden wordt op rond en in de Schipbeek te Bathmen. Deze dag is Bathmen weer middelpunt van de Nederlandse survivalsport.Nieuw dit jaar is de Lange Survival Run (LSR). Hier doen alleen de beste survivalatleten van Nederland aan mee. Zij moeten een afstand van 18 kilometer afleggen met maar liefst 62 hindernissen. Omdat dit zeer goed getrainde atleten zijn, krijgen zij nog zwaardere en langere hindernissen voorgeschoteld. Waar de andere afstanden bij de Schipbeeksurvivalrun hetzelfde blijven met alleen andere hindernissen, maakt de LSR nog een extra lus naar de trainingslocatie van de Survival Vereniging Bathmen waar handig gebruik wordt gemaakt van de aanwezige hindernissen. Momenteel worden hier enkele aanpassingen gedaan waar deze atleten kennis mee gaan maken.

Zoals vermeldt blijven de andere afstanden over hetzelfde parcours gaan met nieuwe hindernissen maar met de natuurlijk bijna traditiegetrouwe en beruchte moddersloten, Tarzanzwaai over de Schipbeek, kraanhindernis en de ronde over de Beekhof. Een landbouwer zal zijn weiland extra opluisteren met de nodige hooibalen op een platte wagen. Start en finish zijn wederom op de Brink voor Boode. Hier vermoeid aangekomen moeten de deelnemers zich nog eenmaal opladen voor de lange eindhindernis alvorens te kunnen finishen.

Een andere traditie is dat het voor de organisatie steeds weer een groot karwei is om vrijwilligers te krijgen voor deze survivalrun. Wilt u helpen met bouwen of wilt u op de wedstrijddag post staan dan bent u van harte welkom en kunt u zich opgeven bij vrijwilliger@schipbeeksurvival.nl Ook als u alleen ’s ochtends of ’s middags kunt helpen zou dat al erg fijn zijn. Als dank krijgt u na afloop een heerlijk buffet aangeboden. Niet alleen de organisatie, maar ook de ruim duizend deelnemers zijn u dankbaar. Zonder de vrijwilligers heeft Bathmen geen survivalrun.

De inschrijvingen zijn al enige tijd geopend. Ervaring leert dat nu de Schipbeeksurvivalrun op de landelijke wedstrijdkalender van de Survivalbond staat de inschrijving voor sommige populaire afstanden erg snel gaat. Wilt u zekerheid dat u mee kunt doen wacht dan niet te lang en schrijf u dan snel in via de site www.schipbeeksurvival.nl of www.survivalbond.nl

De organisatie ziet u graag terug op zondag 15 april als deelnemer, vrijwilliger of als toeschouwer.