Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Inschrijvingen voor

Bathmen te Paard geopend

BATHMEN – Vanaf vrijdag 3 maart tot en met zondag 12 maart staat het Overijsselse Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Het programma barst ook dit jaar volop van spectaculaire paardensport. Internationale toppers uit de dressuur-, spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp. Naast wedstrijden op hoog niveau biedt Bathmen te Paard ook dit jaar weer veel show en spektakel, zoals de Miss Boerin Verkiezing. De inschrijvingen zijn reeds geopend.

De organisatie hecht veel waarde aan het continue verbeteren van het evenement. Zo wordt er eerdaags gestart met het aanleggen van een compleet nieuwe bodem. “We moeten op de toekomst gericht zijn en daar hoort ook een nieuwe bodem bij”, aldus de voorzitter van Bathmen te Paard. Ook wordt de aankleding tijdens het evenement vernieuwd en zijn er een aantal programma aanpassingen gedaan. Bathmen te Paard 2017 wordt dit jaar dan ook behoorlijk geüpgraded met alle aanpassingen en optimalisaties, maar de gemoedelijkheid én gezelligheid blijft hoog in het vaandel staan!

Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend door de finale van de Jabat Subtop Dressuur Cup. Tijdens deze finale rijden de deelnemers een kür op muziek, die na afloop wordt voorzien van deskundige commentaar. Uiteraard wordt er ook in de pauze een mooie show verzorgd.

Naast topsport organiseert Bathmen te Paard ook elk jaar een spetterend feest. Op zaterdagavond 4 maart zal de Miss Boerin Verkiezing plaatsvinden, in samenwerking met de Boerinnen kalender. De muziek tijdens het Battums Bal wordt verzorgd door de Bathmense Band Kraakthelder en DJ Sjiek. In de pauzes van de band zullen de prachtige plattelandsmeiden het podium betreden. Ook dit jaar worden de dames begeleid door echte hunks! Tijdens deze avond kan zowel jong en oud vanaf 20.30 uur genieten van een gezellige feestavond. In het Bruin Café kunnen bezoekers genieten van een compleet verzorgde avond met de mooiste zitplaatsen onder het genot van een hapje en een drankje voor slechts € 35,00. Tickets voor het Bruin Café arrangement zijn vanaf 1 februari onder andere te koop bij Boekhandel de Negro in Bathmen. Entreetickets zijn gewoon aan de kassa te verkrijgen.

Ook dit jaar zal er een spectaculaire derby voor paarden worden verreden en wel op woensdagavond 8 maart. De GMB Derby is een uniek landelijk gebouwd parcours met veel natuurlijke hindernissen met een hoogte van 1.35 tot 1.50 meter. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden en de eerste deelnemers hebben zich al ingeschreven.

Nieuw dit jaar op het programma is de ‘Grote Prijs van Bathmen’ op vrijdagavond 10 maart voor de klasse 1.40. Hierbij zullen er ook veel regionale deelnemers aan de start komen en enkele leden van R.V. Bathmen, die op dit niveau uitkomen. Zo krijgen ook ‘toppers’ uit onze eigen regio een prominente plek in het programma.

De organisatie van Bathmen te Paard vindt het ook belangrijk dat de ponysport aandacht krijgt tijdens het evenement. Daarom staat zaterdag 11 maart dan ook in het teken van jonge springruitertjes en amazones met hun pony’s die in verschillende klassen strijden om de eer. Als afsluiting wordt zaterdagavond de Derby klasse Z en ZZ voor ponyruiters verreden.

Als slotstuk van Bathmen te Paard staat op zondag 12 maart mennen op het programma. Twee- en vierspanrijders, zowel paarden als pony’s, zorgen voor veel spektakel in manege ’t Ruiterkamp. Nieuw dit jaar is dat ook de regionale deelnemers aan de start zullen verschijnen. Toppers uit de Nederlandse mensport maken ’s middags hun opmars tijdens het slotstuk van deze dag.

Kortom, een vernieuwd programma met voor ieder wat wils! Maak uw avond bij Bathmen te Paard compleet door een tafel in het Bruin Café te boeken. Voor slechts € 35,00 kunt u de gehele avond genieten van de mooiste zitplaatsen inclusief drank- en hapjesarrangement. Voor meer informatie over Bathmen te Paard, entreeprijzen, Bruin Café en het volledige programma kijk op www.paardensportbathmen.nl

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Linda Hazelhekke-Zomer tel. 06-13957243, e-mail: linda_zomer8@hotmail.com