Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Inschrijvingen voor het Nationaal Concours Hippique Bathmen geopend

Inschrijvingen voor het Nationaal Concours

BATHMEN – Zaterdag 27 en zondag 28 augustus staat het terrein rondom de Oude Molen in Bathmen volledig in het teken van het jaarlijkse Nationaal Concours Hippique. Zowel op zaterdag als zondag verschijnen honderden combinaties aan de start van het prachtige buitenterrein. Het concours is steevast een topevent voor zowel deelnemer als toeschouwer. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend.

Op zaterdag 27 augustus gaat de ponyruiters om 08.30 uur van start. Naast de disciplines dressuur en springen is het dit jaar op zaterdag ook mogelijk voor zowel pony’s als paarden om vier- en zestallen te verrijden. Op de zaterdag is het programma ‘gepimpt’ met meerdere nieuwe rubrieken. Zo is er op zaterdag ruimte voor teamdressuur, teamspringen en team-eten. Per team doen er vier deelnemers mee, die meerijden in hun ‘eigen’ rubriek. Alle uitslagen van de vier combinaties worden bij elkaar opgeteld en uiteindelijk is er aan het eind van de dag een teamkampioen dressuur en een teamkampioen springen bij zowel de pony’s als paarden en kan er als team afsluitend worden gegeten met elkaar.

 

Bixie rubrieken

Ook nieuw is dat op zaterdagmiddag de allerjongste deelnemers van 6 t/m 13 jaar aan de start kunnen komen op het dressuurterrein in de Bixie rubriek. Speciaal voor kinderen zijn de Bixie Rubrieken bedacht met in Bathmen de rubrieken dressuur en springen. Dus ook als een combinatie nog niet zo lang met elkaar rijdt, kan er mee worden gedaan aan het Nationaal Concours Hippique in Bathmen! Lijkt het u leuk om een wedstrijdje te rijden met uw pony en bent u lid van de KNHS? Vraag dan een gratis Bixie startkaart aan bij de KNHS en doe mee aan de Bixie rubrieken in Bathmen.

 

BB, B, L1 en L2

Aansluitend aan de ponyruiters wordt op zaterdagavond voor de paarden het springen verreden in de klassen BB, B en L evenals de dressuur in de klasse BB, B, L1 en L2. Als laatste nieuwe rubriek is op zaterdagavond het 40+ springen onderdeel van het programma. In de hoogtes 80 cm – 1.10m kan worden gestreden voor mooie prijzen; onder het genot van een hapje en drankje wordt er een gezellige avond van gemaakt.

 

Grote Prijs van Bathmen

Zondag 23 augustus gaat het paardenspektakel verder met springen én dressuur in alle klassen. Zoals altijd is de afwisseling in het programma zeer divers. Ook showen net als voorgaande jaren de tuigpaarden uit heel het land hun kwaliteiten. Het hoogtepunt van deze dag is de ‘Grote Prijs’ van Bathmen nationaal springen klasse 1.40, dat in de namiddag gepland staat. De uitslag van de verloting wordt bekend gemaakt tijdens de ‘Grote Prijs’ van Bathmen.

 

Inschrijving geopend

Mede door de goede ondergrond in een prachtige omgeving, die beschikbaar wordt gesteld door de families Pakkert, D’ Ancona en Van Keulen, kunnen ruiters en amazones uit heel het land worden verwelkomd in Bathmen. Met een uitgebreid randprogramma en paardensport met vele onderdelen op hoog niveau is dit een evenement dat u niet mag missen! Vanaf heden is de inschrijving geopend. Men kan zich online inschrijven via het ‘mijn KNHS’ portaal. Voor alle informatie over het inschrijvingen én het vraagprogramma kunt u kijken op www.knhs.nl of op www.paardensportbathmen.nl. Men ziet u graag in Bathmen!