Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

BATHMEN/SCHALKHAAR – Op 8 oktober 2016 vindt voor de twaalfde keer de (Internationale) Dag van de Palliatieve Zorg plaats. Diverse organisaties door heel Nederland verzorgen bijeenkomsten en activiteiten om palliatieve zorg onder de aandacht te brengen. Het thema is: kwaliteit van leven, als het leven pijn doet.

Activiteiten in uw regio

Tijdens deze dag kunt u zich laten informeren over palliatieve zorg op diverse locaties in Nederland. Zo zijn er themabijeenkomsten, minisymposia, een café doodgewoon en worden er films en documentaires vertoond.

In de regio Salland vindt op 6 oktober het minisymposium ‘Live and let die’ plaats in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen. Kijk voor meer informatie op de website www.pnsalland.nl. Het symposium is voor leden gratis te boeken. Aan anderen wordt 15 euro entree gevraagd. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Het eerstvolgende café Doodgewoon is op dinsdag 15 november in Brasserie de Lindeboom en heeft als thema Dementie. Hier wordt ook de nieuwste editie van het magazine Pal voor u gratis verstrekt.

 

Kwaliteit van leven, als het leven pijn doet

Centraal staat het thema Kwaliteit van leven, als het leven pijn doet. Wat is voor u kwaliteit van leven als eindigheid een rol speelt? Maak kennis met palliatieve zorg bij u in de buurt, ga met elkaar in gesprek en ontdek wat er mogelijk is. Het kan u helpen na te denken over wat u belangrijk vindt in de laatste fase van uw leven. Naast het bezoeken van activiteiten kunt u ook de verhalen van patiënten, naasten en professionals op de website van Agora lezen.

 

Wat is palliatieve zorg?

Palliatieve zorg is een benadering in zorg en welzijn die gericht is op het bieden van zorg en ondersteuning aan mensen die niet meer beter worden en aan hun naasten. De zorg is niet gericht op genezing, maar op het bieden van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven aan patiënten en naasten, zodat zij kunnen leven tot het einde en een waardig stervensproces hebben. Naast het lichamelijke aspect omvat palliatieve zorg ook de sociale, psychische en spirituele dimensies van het leven. De zorg kan onder meer thuis plaatsvinden, maar ook in hospices of verpleeghuizen.