Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Intocht Sint Nicolaas 2016

in Bathmen

intocht-sint-nicolaas-2016-in-bathmen

BATHMEN – Met de boot komt St. Nicolaas met drie Pieten op zondag 20 november 2016 via de Schipbeek naar de Koersenbrug. Maar drie andere Pieten komen aan de verkeerde kant van de Schipbeek terecht! Zij komen op een speciale manier aan de overkant.

Eén Pokémon is als Piet verkleed en loopt vanaf 12.00 uur door het dorp. Vier Pieten moeten hem proberen op te sporen. Er wordt aan de kinderen gevraagd om hem te vinden en de Pokémonpiet de weg naar de Koersenbrug te wijzen en tevens een foto met de Pokémonpiet te maken. Die kunnen ze dan op facebook zetten en voor de leukste inzending geeft Piet een prijsje. De prijswinnaar vindt zijn of haar naam op 5 december op de facebookpagina!

 

Aankomst

Nadat St. Nicolaas met zijn Pieten zaterdag 12 november in Maassluis voet op de Nederlandse bodem heeft gezet, doet hij dat zondag 20 november 2016 te Bathmen. Voordat de Sint aan wal gaat, gebeurt er natuurlijk van alles aan de kade van de Schipbeek. De aankomst van de Sint is net als andere jaren bij de Koersenbrug aan de Gorsselseweg. Om 13.00 uur begint het spektakel bij de Koersenbrug. Om 13.15 uur: Muzikale omlijsting; deze wordt verzorgd door Muziekvereniging Orpheus uit Bathmen. De eerste Pieten zullen omstreeks 13.15 uur al arriveren. Omstreeks 13.30 uur wordt de Sint ontvangen en welkom geheten door Robin Hartogh Heys, wethouder van Deventer. Na de ontvangst zal de Sint in een koets een rondrit maken door het dorp vergezeld door maar liefst elf Pieten! Het eindpunt is Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen, Schoolstraat 6-A. De Sint en zijn gevolg zullen hier ca. 14.15 uur aankomen.

Om ongeveer 14.30 uur zal de Sint met z’n gevolg zitting nemen in het Cultuurhuus; hier kunnen de kinderen tot en met groep 4 de Sint een handje geven en een presentje in ontvangst nemen, aangeboden door de VBO van Bathmen.

In Braakhekke zullen de Pieten allerlei kunstjes vertonen, de kinderen kunnen actief bezig zijn met een hindernisbaan en een waar Pietendiploma in ontvangst nemen; tevens is er een fotohoekje waar de ouders de kinderen op de foto kunnen zetten met een Piet. Om 16.00 uur zullen de Sint en zijn gevolg weer vertrekken.

Sinterklaas met zijn gevolg zijn te volgen op www.sintinbathmen.nl | Twitter: @sintinbathmen en Facebook: www.facebook.com/sintinbathmen

De route is als volgt:

Koersenbrug, Gorsselseweg, Brink langs Boode, Dorpsstraat, Molenstraat, Schoolstraat en eindpunt Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6-A.

 

Slecht weer alternatief

Bij slecht weer gaat de bootintocht wel door. Na de ontvangst door de wethouder gaat het rechtstreeks naar Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen, Schoolstraat 6-A. Er zal dan geen optocht plaats vinden.

 

VBO

De intocht van Sint Nicolaas en zijn gevolg wordt georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers (de Sinterklaascommissie van Bathmen) en gesponsord door de Verenigde Bathmense Ondernemers (V.B.O.)

Voor verdere informatie kunt u terecht bij: Ans Hoeve: 0570-542156. E-mail: jhoeve@solcon.nl