Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Bevrijdingsdag

dinsdag 5 mei 2015 in Bathmen

BATHMEN – De weergoden hadden voor deze dag weinig goeds te melden. De 4/5 mei commissie hield haar hart dan ook vast.

De trimclub van A.B.S. was naar Wageningen gegaan om het bevrijdingsvuur op te halen en naar Bathmen te brengen. Onder goede weersomstandigheden kwamen zij dan ook precies op tijd in Bathmen op de Brink aan. Door een veteraan werd vervolgens het bevrijdingsvuur ontstoken.

Om 11.30 uur kon door Mike en Ria van der Most worden begonnen met een demonstratie schapen drijven. De kudde wordt gehouden op de graslanden op en rond het landgoed Nienoord in Leek. Ze hadden natuurlijk hun Border Collie, dit is van nature een werkhond, meegebracht.

De gehele dag was de expositie “70 jaar bevrijding” in de dorpskerk van Bathmen te bezichtigen.

Daarna volgde er opnieuw een demonstratie schapen drijven.

Om 14.00 uur was het de beurt aan The Highland Regiment Pipes en Drums. Een prachtig optreden, waar iedereen zeer van genoten heeft. Voor hen was er koffie en een broodje in de kerk te Bathmen zodat zij ook de expositie konden bekijken.

De bedoeling was dat de zang- en dansgroep Roesalka om 15.00 uur en 16.00 uur zou optreden. Het werd echter op een gegeven moment heel erg noodweer, zodat dit optreden niet mogelijk was. Heel erg jammer. Gelukkig mochten ze bij Boode optreden met hun zang en enkele liedjes zingen. Fijn van Boode dat dit zomaar kon.

Deze dag was ondanks de slechte weersvoorspellingen goed begonnen maar het laatste deel van het programma viel helaas in het water.

Om 20.00 uur kon men gaan genieten van het openluchtspel “Brokstukken Bouwen”.

De Scouting James Lovell bedankt voor de prachtig opgezette attracties op de Brink.

De draaimolen van Stichting Oranjecommissie “Loo”. Deze is voor onze allerkleinsten beslist niet weg te denken. Mede mogelijk gemaakt door kinderopvang ’t Koetje. Verder kon iedereen de gehele middag genieten van het vogelschieten en de diverse spelletjes.

Henk Oplaat moeten we bedanken voor de geweldige organisatie van het Klootschieten.

70 teams, altijd een hele klus.

Om niemand te vergeten die heeft meegewerkt aan dit programma wordt iedereen nogmaals heel hartelijk bedankt. Zonder al deze medewerking was het voor de Stichting Oranjecommissie “Bathmen” niet mogelijk deze dag te organiseren.

Alle deelnemers aan het middagprogramma: fijn dat jullie hebben deelgenomen en naar we hopen hebben genoten.

Maar ook als publiek uw was uw aanwezigheid ontzettend belangrijk. Fijn dat u er was om te kunnen genieten van een ontzettend leuk programma. De Stichting Oranjecommissie “Bathmen” is u hiervoor dan ook heel erg dankbaar. Door dit programma zal 2015 vast een heel bijzonder jaar worden.

Mocht u ons willen steunen dan kunt U zich aanmelden als donateur bij Marleen Otten, Wolterinkhofstraat 11, tel. 546447 of bij de verschillende commissieleden.

Mocht U nog goede suggesties hebben voor de Stichting Oranjecommissie laat het ons dan weten. Aangeboden hulp is altijd ook zeer welkom. Aanmelden is mogelijk per e-mail via info@oranjecommissiebathmen.nl

 

Stichting Oranjecommissie “Bathmen”