Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jaarlijkse lotenverkoop Zonnebloem afd. Bathmen van start

BATHMEN – Vanaf 1 juli gaan er ongeveer 37 vrijwilligers op pad om loten voor de Zonnebloem te verkopen. De Zonnebloem is een landelijke vereniging en dus is de opbrengst ook voor alle mensen in Nederland, die hier gebruik van kunnen en mogen maken. Denk hierbij ook aan de vakanties voor de gehandicapte en zieke medemensen. Maar van elk lot dat de plaatselijke afdeling verkoopt, blijft ook een groot deel, (dit jaar zelfs meer dan de helft), bij de plaatselijke afdeling!De Zonnebloem afdeling Bathmen bestaat uit verschillende commissies, allemaal vrijwilligers, en zij gebruiken de opbrengsten voor leuke uitjes die worden georganiseerd voor de zieke en of bejaarde medemensen uit het dorp. Denk bv. aan de heidetocht en de bezoeken aan een tuincentrum met kerst.

Soms wordt er een vergoeding gevraagd, maar om die vergoeding zo klein mogelijk te houden, is iedereen erg blij met de opbrengst uit deze lotenverkoop.

De wandelcommissie organiseert elke twee weken, van april tot en met oktober, een wandeling voor 15 personen die in rolstoelen worden geduwd door wederom vrijwilligers.

Op deze wandelingen worden de gasten en de begeleiders elke keer hartelijk ontvangen bij diverse Bathmense ondernemers. Als dank hiervoor geeft de afdeling lotenverkoop voor de vierde keer op rij een gratis lot aan een van hen.

Onlangs heeft Harry Esmeijer namens Sportvereniging ABS het lot in ontvangst mogen nemen voor de club, omdat men elk jaar van harte welkom is in het ABS-Huus en de gasten dan genieten van een heerlijk kopje koffie met koek, aangeboden door ABS.

Het bestuur van de Zonnebloem hoopt dat de inwoners van Bathmen wederom massaal een lot gaan kopen, zodat veel vrijwilligers, ook landelijk, nog lang door kunnen gaan met dit, voor veel mensen, belangrijke werk.