Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jaarlijkse skiwfietstocht op Hemelvaartsdag ook dit jaar overweldigend succes

BATHMEN – De jaarlijkse fietstocht van Stichting Bathmen Promotie in samenwerking met dansgroep ‘Battumse Venne’ heeft dit jaar met 2000 fietsers waarschijnlijk haar eerste editie in 2008 overtroffen.Destijds stond Bathmen en omgeving vol met skiws, vogelverschrikkers, en dit was het begin van een jaarlijks terugkerend evenement dat nog steeds een succes blijkt te zijn. Daar waar anderen stoppen met het organiseren van fietstochten op Hemelvaartsdag groeit in Bathmen het aantal deelnemers. Dit jaar heeft ook de samenwerking met LTO Salland en Salland Boert en Eet Bewust bijgedragen aan het grote aantal bezoekers

LTO Salland organiseert al jaren een fietstocht, maar telkens in een ander deel van Salland. De laatste jaren wordt dit gecombineerd met ‘dansende koeien’, waarbij deelnemers kunnen zien dat de koeien voor het eerst weer de wei in gaan. Op de agrarische bedrijven waren theateracts, het bedrijf was opengesteld en bezoekers konden kennismaken met producten van deze bedrijven

Nadat veel mensen even gewacht hebben en rond 10.00 uur toch zagen dat het de hele dag mooi weer zou zijn, ontstond er een file in de Schoolstraat bij de verkoop van de fietsroutes.

Massaal stapte men op de fiets richting Oude Molen om van daaruit 25 kilometer rondom Bathmen te fietsen met als uiteindelijke finish weer de Schoolstraat.

Naast muziek, eten en drinken was er ook kindervermaak in de vorm van een draaimolen, een springkussen en een speeltuin. Hier stond ook een gezamenlijke stand van LTO, Salland Boert En Eet Bewust en de Wakkere Boerin. Bezoekers konden een prachtige tas met producten van de deelnemende bedrijven kopen, er was een melkproeverij en men kon door het blote voeten pad lopen.

De gezamenlijke organisaties en alle deelnemende bedrijven kijken terug op een prachtige dag en hopen dat ook volgend jaar de Skiwfietstocht weer op zoveel deelnemers mag rekenen.