Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Januari Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Buiten is het guur en koud, maar bij filmhuis Cinebat is het gezellig en warm. Aanstaande zaterdag draait er in het Cultuurhuus Braakhekke eerst de magische familiefilm de Grote Vriendelijke Reus (GVR) naar het klassieke kinderboek van Roald Dahl en later de bitterzoete Nederlandse dramafilm, de Helleveeg, gebaseerd op de gelijknamige roman van A. F. Th. van der Heijden.De GVR is geproduceerd door Steven Spielberg. In deze film raakt het eenzame weesmeisje Sophie bevriend met een grote, vriendelijke reus. Wanneer Sophie ’s nachts wakker ligt, wordt ze opeens uit haar bed gehaald en ontvoerd. Maar Sophie hoeft niet bang te zijn, want het is de Grote Vriendelijke Reus. Een reus die eigenaardig praat, maar niemand kwaad doet. Sophie komt er al snel achter dat de andere reuzen minder aardig zijn en samen met de GVR bedenkt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de slechte mensetende reuzen.

De Helleveeg gaat over Tiny, weergaloos gespeeld door Hannah Hoekstra en zij won hiervoor een Gouden Kalf. Tiny is een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken. Haar twaalf jaar jongere neefje Albert is geobsedeerd door zijn bijzondere tante en dol op haar verhalen. Tiny’s ouders en haar zus Hanny maken zich echter zorgen over haar. Zal ze ooit de juiste man vinden en zich als nette vrouw weten te gedragen? De reden van de moeizame band tussen Tiny en haar familie blijkt erg complex te zijn.

In de pauze en na afloop van de film is er gelegenheid om in de foyer andere filmliefhebbers te ontmoeten, onder het genot van een drankje.

De entree bedraagt slechts € 5,- en parkeren is gratis!

Filmdatum: zaterdag 21 januari om 18:15 uur de GVR en om 20:30 uur de Helleveeg.

 

Nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@cinebat.nl

Tip: Vier je kinderfeestje bij Cinebat! Voor de jarige is er dan een verrassing.

Verdere info: zie www.cinebat.nl