Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Januari Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Buiten is het koud en grijs, maar binnen in Cultuurhuus Braakhekke draaien er zaterdag 20 januari in het Cultuurhuus Braakhekke twee prachtige films, die je hart zullen verwarmen.

Eerst is er voor de hele familie de aandoenlijke animatiefilm Mijn Naam is Courgette, waarin het gaat over universele thema’s als vertrouwen, familiebanden en onvoorwaardelijke liefde, die niet alleen kinderharten zal doen smelten. Deze eigenzinnige film heeft dan ook lovende kritieken ontvangen van de pers; radicaal origineel (Trouw), prachtige animatiefilm (Volkskrant). Daarna volgt de avondfilm The Sense of An Ending; de verfilming van Julian Barnes’ bestseller is een levensecht drama over herinneringen, familiegeheimen en verbroken liefdesrelaties.

 

Om 18.15uur de familiefilm Mijn Naam is Courgette (vanaf 6 jaar)

Courgette is de intrigerende roepnaam van een jongetje van negen jaar, die na het overlijden van zijn moeder bevriend met de vriendelijke politieman Raymond. Via Raymond, die bijna een soort vaderfiguur voor hem wordt, krijgt hij een plekje in een weeshuis met andere kinderen van zijn leeftijd. Courgette vindt het best moeilijk om zich aan te passen en vriendjes te maken in deze gekke, nieuwe omgeving. Toch lukt het hem uiteindelijk met hulp van Raymond en de andere kinderen in het tehuis om mensen weer te vertrouwen en lief te hebben. Het leidt zelfs tot een geheel nieuwe familie voor hem. De Frans-Zwitserse animatiefilm zal heel wat harten veroveren en doen smelten. Het bijzondere van ‘Mijn Naam Is Courgette’ is dat het een animatiefilm is waarin zwaardere onderwerpen niet worden geschuwd – Courgette blijkt een nogal tragisch en traumatisch leventje te hebben geleid – maar die de jonge kijkers op een integere manier serieus neemt en tegelijkertijd niet onnodig confronteert of beschadigt. ‘Courgette’ is schattig én echt tegelijk. Prachtige, sfeerrijke, ontroerende, maar ook realistische film die met humor en een beetje melancholie de perfecte middenweg bewandelt tussen herkenbaarheid en vervreemding. De originele versie ‘Ma Vie De Courgette’ werd geselecteerd voor het Cannes Filmfestival 2016 en won de prijs voor Beste Film en de Publieksprijs op het Annecy Filmfestival.

Om 20.30 uur avondfilm The Sense of An Ending

Tony Webster is een introverte man op leeftijd, die een rustig en teruggetrokken leven leidt in Zuid-Londen. Hij is al jaren geleden gescheiden en leeft in gespannen afwachting van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Wanneer opeens zijn grote jeugdliefde Veronica opduikt, wordt Tony gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan en de pijnlijke consequenties van eerdere beslissingen onder ogen te zien.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van de gerenommeerde Britse schrijver Julian Barnes. Het met een Booker Prize bekroonde boek werd in Nederland uitgebracht met de titel ‘Alsof het voorbij is’.

 

Nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@cinebat.nl

Tip: Vier je verjaardagfeestje bij Cinebat. De jarige krijgt een verrassing!

Verdere info: zie www.cinebat.nl