Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Januari Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Het nieuwe jaar is begonnen en veel mensen hebben goede voornemens; zoals bijvoorbeeld minder moeten en meer tijd voor jezelf nemen. Kom daarom met partner, vriend(in) of alleen naar Cinebat en geniet in een ontspannen ambiance van een mooie film. Zaterdag 23 januari start Cinebat met de beste Disney animatiefilm van afgelopen jaar en daarna draait er een filmdrama over familiebanden, eigendomsrecht, pijnlijke herinneringen en de noodzaak om het verleden levend te houden.Voor de kinderen is er ’s middags de film Binnenstebuiten (Inside Out), een emotioneel meesterwerk waarin de stemmetjes in ons hoofd tot leven worden gebracht. De film gaat over de elfjarige Riley die met haar familie verhuist van een klein dorpje naar de grote stad San Francisco. Riley wordt, net als iedereen, geleid door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, het bestuurscentrum in het hoofd van Riley. Daar voorzien ze haar van advies bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties proberen aan het nieuwe leven in San Francisco te wennen, maar toch ontstaat er opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, kunnen de andere emoties het maar niet eens worden over hoe ze moeten omgaan met de nieuwe woonplaats, het nieuwe huis en de nieuwe school.

’s Avonds draait er voor de volwassenen het filmdrama Woman in Gold; de film gaat over naziroofkunst. De Joodse weduwe Maria Altmann emigreert van Oostenrijk naar Amerika en is vastbesloten nooit meer een voet in haar geboorteland te zetten. Eind vorige eeuw, na de dood van haar zus, ontdekt Maria dat haar zus heeft geprobeerd om vijf kostbare schilderijen van Gustaf Klimt terug te eisen van de Oostenrijkse staat. Deze kunstwerken zijn in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s uit haar huis geroofd. Het terugeisen is niet gelukt, daarom zet Maria samen de jonge advocaat Randy Schönberg de juridische strijd voort.

Filmdatum: zaterdag 23 januari met om 18.15 uur Binnenstebuiten en om 20.30 uur Woman in Gold. Voor overige informatie zie www.cinebat.nl.

Nieuwsbrief: Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van de programmering van Cinebat stuur dan een mail aan info@cinebat.nl Ook wijziging van mailadres kunt u hier doorgeven.

Tip: Geef eens een filmbon van Cinebat cadeau!