Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jeroen Vukkink de 28ste Prins carnaval van de Battumse Pompers

BATHMEN – Prins Jeroen de Eerste, Jeroen Vukkink, is de nieuwe Prins van de Battumse Pompers. Zijn benoeming vond zaterdagavond 25 januari plaats in de residentie café de Brink. Hij wordt dit jaar bijgestaan door adjudant Huus in ‘t Veld, Thijs Huis in ‘t Veld.

Tijdens de feestelijke en gezellige avond met diverse carnavalsverenigingen uit de regio (Wijhe, Deventer en Colmschate) en de stadsprins van Deventer, Prins Hanze XXIII zorgde de DJ’s voor gezellige muziek in de residentie de Brink.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de benoeming van Prins Jeroen de Eerste. Nadat eerst afscheid werd genomen van Prins Harm de eerste (Harm Kleinen Traast ) en zijn Adjudant Bonke (Melvin Markvoort) werden de nieuwe Prins en de Adjudant bekend gemaakt. Er werd een groot doek van de Battumse Pompers op het podium gezet en onder luid applaus en dampende swingmuziek kwamen de nieuwe prins en adjudant in beeld. Ook familie en vrienden waren aanwezig en genoten van de opkomst.

Jeroen Vukkink is de 28e prins van de Battumse Pompers. In het dagelijks leven werkt Jeroen bij Hanos en daarnaast werkt Jeroen als kok bij de Heeren van Dorth. Ook staat hij elke zondag op het voetbalveld om het damesteam te begeleiden. Het feestvieren zit wel in de genen van Prins Jeroen de eerste en adjudant Huus in ‘t Veld, op menig feest in de regio zijn ze aanwezig. Het motto voor dit jaar is ‘geen gelul, bier in de pul’. Met deze twee feestvierders zal dat dit carnavalsjaar in Bathmen een groot feest worden.

Het carnavalsweekend is van zaterdag 22 t/m maandag 24 februari. De Battumse Pompers zullen dan weer verschillende activiteiten organiseren met zondagmiddag kindercarnaval en op maandag de bekende biertapwedstrijden en de bekendmaking van De Battummer van het Jaar 2020. Ook zal er weer een bezoek aan ’t Dijkhuis worden gebracht om met de senioren van Bathmen een gezellige middag te houden.

Kortom, het wordt weer supergezellig in Bathmen!