Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Johan Mensink draagt supermarkt over aan Dennis Eikelboom

Per 1 januari 2024: Jumbo Dennis Eikelboom

Bathmen – Nog een paar weken en dan is het zover. Johan Mensink zal dan officieel de Jumbo supermarkt in Bathmen overdragen aan zijn schoonzoon, Dennis Eikelboom. De redactie van de Bathmense Krant | De Gids sprak met de vertrekkende en de nieuwe eigenaar.


Veel mensen in Bathmen kennen Johan natuurlijk. Eerst als eigenaar van de Edah en later via Golff, Emté uiteindelijk als Jumbo ondernemer. Johan: “Voordat ik uiteindelijk in Bathmen terecht kwam, was ik al werkzaam in de supermarktbranche. Ik ben bij de Edah in Vaassen begonnen als bedrijfsleider van een winkel met maar liefst 48 vierkante meter winkeloppervlakte. Een hele klein winkel dus, hahaha. Het was eigenlijk een woonhuis met een garage erachter. Daarna ben ik naar een iets grotere winkel in Heerde gegaan. Via winkels in Twello en Deventer, kwam in uiteindelijk in Olst terecht. Allemaal in de functie als bedrijfsleider.
Na al deze winkels kwam ik erachter dat ik het eigenlijk niet meer zo leuk vond om als bedrijfsleider werkzaam te zijn. De toenmalige rayonleider van de Edah gaf aan dat hij in mij veel meer een ondernemer dan een bedrijfsleider zag. En hij vulde meteen aan dat er een Edah vestiging beschikbaar was in Bathmen. En zo ben ik in september 1998 in Bathmen als zelfstandig ondernemer begonnen. De supermarktwereld is de laatste 25 jaar heel erg veranderd en dat ging ook niet aan de supermarkten in Bathmen voorbij. Tot 2007 was ik Edah ondernemer, daarna maakte ik de overstap naar de Golff, om vervolgens via de Emté uiteindelijk in 2019 bij de Jumbo uit te komen. Alles liep redelijk voorspoedig totdat corona zich aandiende. Ook heb ik zelf corona gekregen en ben helaas nog steeds niet van de klachten af. Daarom ben ik ook niet zo vaak meer in de winkel te vinden. Hierdoor zijn we veel meer gaan nadenken over mijn opvolging. Dennis werkt al sinds 2002 binnen ons bedrijf en hij heeft zijn ambitie om een eigen supermarkt te starten niet onder stoelen of banken gestoken. Hij is in het verleden diverse keren in de markt geweest om een bestaande supermarkt over te nemen. In 2018 zou hij de Emté in Enter gaan overnemen. Alles was al bijna in kannen en kruiken. Totdat Emté zou ophouden te bestaan en de eigenaar (Sligro) besloot de organisatie te verkopen aan Jumbo.”
Dennis Eikelboom: Dat was natuurlijk balen, want ik had me er erg op verheugd. Maar al snel hadden Johan en ik besloten dat ik de zaak in Bathmen over zou gaan nemen en dat we hiervoor ruim de tijd zouden nemen om tot een soepele overdracht te komen. Ik heb al een lange carrière achter de rug in de winkel van Johan. Als jonge jongen begon ik bij de EDAH in de ‘spiegelploeg’, het rechtzetten van de producten in de schappen. Daarna heb ik als vakkenvuller gewerkt, vervolgens de verantwoording over de groenteafdeling gekregen. Later ben ik op alle afdelingen actief geweest.

Toen we van de Edah naar de Golff switchten ben ik afdelingschef kruidenierswaren geworden. In 2019 toen we Jumbo werden kreeg ik de functie van bedrijfsleider. In die periode droomde ik ervan om mijn eigen winkel te hebben en daar ben ik ook heel druk mee bezig geweest, zoals Johan al eerder aangaf. Vanaf het moment dat we hebben besloten dat ik de winkel over zou nemen, zijn we het traject ingegaan om dit alles zo goed mogelijk te regelen..
Het overnemen van een Jumbo winkel is niet zo maar één twee drie geregeld. Alvorens een Jumbo over te kunnen nemen moet je een aantal verplichte opleidingen volgen. Ik heb ze allemaal met succes afgerond en mag nu zelfstandig een Jumbo onderneming draaien.”

Verzamelalbum ‘Groeten uit Bathmen’
Naast de overgang van ‘Jumbo Johan Mensink’ naar ‘Jumbo Dennis Eikelboom’ staat er nog meer op het programma. Op 22 december wordt namelijk het startschot gegeven van de plaatjesactie. De burgemeester zal tussen 9 en 10 het 1e exemplaar van het album ‘Groeten uit Bathmen’ in ontvangst nemen. Dit zullen we feestelijk in onze winkel doen. Dennis: “Een verzamelalbum waar men gemakkelijk een mooi naslagwerk van kan maken. Door een unieke samenwerking met de Oudheidkundige Kring Bathmen (OKB) is er een prachtig collectors item ontstaan.
De OKB heeft er heel wat uurtjes puzzelen in gestoken, maar het is zeer de moeite waard geworden om voor te sparen. Wij gaan er vanuit dat het een groot succes wordt, ook omdat de Bathmenaren nogal gek zijn op sparen. Het Historisch verzamelalbum is een geweldige eerste spaaractie om als ondernemer in Bathmen mee te starten. Ik ben dan ook super trots op het resultaat en ik hoop dat onze klanten met net zoveel plezier door dit prachtige album zullen bladeren als ik. Op 27 december beginnen we met sparen. Bij besteding van iedere 10 euro ontvangt men een setje van vier plaatjes. Op 2 januari 2024 open ik voor het eerst als ondernemer de deuren van onze Jumbo Dennis Eikelboom en hoop u in deze feestweek te mogen verwelkomen.” Ik heb diverse leuke activiteiten in deze week op het programma staan, zoals een Rad van Fortuin, een draaimolen, gratis poffertjes en chocolademelk.

Afscheid nemen
Op de vraag aan Johan of hij bang is om in een zwart gat te vallen antwoordt hij: “Daar ben ik niet bang voor. Ik heb al een aantal dingetjes lopen, en voorlopig zal ik natuurlijk Dennis ook blijven ondersteunen met hand- en spandiensten. Maar voordat het zover is kan men nog op informele wijze afscheid van mij nemen. Op 29, 30 en 31 december, sta ik tussen 14.00 uur en 16.00 uur buiten voor de winkel bij onze oliebollenkraam. Ik nodig dan iedereen uit om langs te komen, tot dan!”

Dennis tot slot: “Johan was als Jumbo heel actief in Bathmen. Sponsoren van diverse verenigingen en activiteiten zullen òòk wij blijven doen. Het is voor middenstand en bewoners van groot belang dat we voor levendigheid in het dorp blijven zorgen! Ik zie u graag vanaf 2 januari bij Jumbo Dennis Eikelboom!”
Wij openen op deze dag om 09.00 uur, een uurtje later dan dat u van ons gewend bent.