Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Jootje van de Bakker’  opent als bekende Bathmenaar ‘ Vintage Hier’

BATHMEN – Onder overweldigende belangstelling is op zaterdag 19 november 2022 de vintage- en tweedehandswinkel ‘Vintage Hier’ aan de Schoolstraat geopend. De weergoden hadden het goed voor met de drie initiatiefnemers Alie Jonker, Geertje te Riele en Thea Huis in ’t Veld. Voor aan de weg stond de oude bakfiets waarmee vooral Jan de Bakker als derde generatie bakker Nijkamp, in het verleden heel veel broden heeft rondgebracht.


Onder een koude maar stralende zon vertelden Alie, Thea en Geertje eerst wat de aanleiding is geweest tot dit initiatief en de ook reden dat deze winkel op deze historische grond van verschillende generaties Bathmense bakkers staat.
Hierna werd overgegaan tot de officiële openingshandeling. Juist vanwege de historische grond was aan Jootje van de Bakker, Jootje Wassink – Nijkamp dus, gevraagd om de openingshandeling te verrichten door het lint door te knippen dat toegang gaf tot de winkel.
Het was al snel heel druk in de winkel waar onder het genot van een hapje en een drankje de inventaris van de winkel werd bekeken en al meteen door velen is overgegaan tot de aankoop van een Vintage- en Tweedehands artikel.
“Zó veel mensen vandaag hadden wij van tevoren echt niet kunnen bedenken”, reageerde de drie dames heel voldaan.
Na een rondgang door de winkel zat Jootje zelf een tijdje midden in de winkel aan de grote tafel en ze genoot zienderogen van de drukte. “Je wilt niet weten hoe mooi ik dit vind”, aldus Jootje die met volle teugen genoot van de overweldigende belangstelling.
Als klap op de vuurpijl kwam om 15.00 uur Sint in hoogsteigen persoon samen met zijn hulppieten om een cadeautje te brengen en om meteen even nog eens zijn eigen openingshandeling te verrichten. Hij vond zichzelf namelijk ook een echt bekende Bathmenaar. Hij kon er echter mee leven dat Jootje nóg bekender was dan de Sint. Na het doen van de laatste inkopen voor Sinterklaasavond, vertrok Sinterklaas voor een bezoek aan andere adressen.
Bathmen is heel blij met deze aanwinst en is hiermee zonder twijfel weer een mooie winkel rijker.