Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jordi Schiphorst 26ste Prins carnaval van Battumse Pompers

BATHMEN – Prins Jordi de Eerste, Jordi Schiphorst, is de nieuwe Prins van de Battumse Pompers. Zijn benoeming vond zondagmiddag 14 januari plaats in de residentie café de Brink. Hij wordt dit jaar bijgestaan door adjudant Kamphuus, Bart Burink.Tijdens de feestelijke en gezellige middag met diverse carnavalsverenigingen uit de regio (Wijhe,  Holten, Deventer en Colmschate) en de stadsprins van Deventer, Prins Hanze XXI zorgde de DJ’s voor gezellige muziek in de residentie de Brink.

Het hoogtepunt van de middag was natuurlijk de benoeming van Prins Jordi de Eerste. Nadat eerst afscheid werd genomen van Prins Beum (Dennis Denneboom) en zijn Adjudant Heijsco (Melvin Heijster) en Adjudant Pally (Henk Denneboom) werden de nieuwe Prins en de Adjudant bekend gemaakt. Er werd een groot doek van de Battumse Pompers op het podium gezet en onder luid applaus en op echte piratenmuziek kwamen de nieuwe prins en adjudant in beeld. Ook familie, vrienden en collega’s waren aanwezig en genoten van de opkomst.

Jordi Schiphorst is de 26e prins van de Battumse Pompers. In het dagelijks leven werkt Jordi bij Wilco van der Wal, interieur op maat gevestigd aan de Traasterdijk 10c in Bathmen. Hier staat ondertussen een groot spandoek dat de prins van Bathmen hier werkt. Het feest vieren zit wel in de genen van Prins Jordi de eerste en adjudant Kamphuuus: op menig feest in de regio zijn ze aanwezig. Vooral piratenmuziek heeft hun voorkeur en het motto voor het carnavalsjaar is dit jaar ‘lekker drinken’. Met deze twee gangmakers zal dat dit carnavalsjaar in Bathmen vast goed gaan.

Het carnavalsweekend is van zaterdag 10 t/m maandag 12 februari. De Battumse Pompers zullen dan verschillende activiteiten verzorgen met zondagmiddag kindercarnaval en op maandag de bekende biertapwedstrijden en de bekendmaking van De Battummer van het jaar 2018. Ook zal er een bezoek aan het Dijkhuis worden gebracht om met de senioren van Bathmen een gezellige middag te houden.

Kortom, het wordt weer supergezellig in Bathmen!

 

Mega Carnavalsparty Klarenbeek

Daarnaast gaan de Battumse Pompers op zaterdag 10 februari naar de Mega Carnavalsparty in Klarenbeek. Hiervoor wordt een bus geregeld zodat ook andere carnavalsvierders uit Bathmen mee kunnen. Meer info hierover op de Facebookpagina Battumse Pompers.