Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jubileumconcert met Ton Koopman in Dorpskerk Bathmen

BATHMEN – Op zondag 26 november zal in de Dorpskerk te Bathmen een concert worden gegeven door Ton Koopman, zijn vrouw Tini Mathot en Jan Kleinbussink. Zij worden begeleid door strijkers van het Oost Nederlands Barok Consort. Op het programma staan concerten voor 1, 2 en 3 clavecimbels van J.S. Bach.Ton Koopman werd geboren in Zwolle en studeerde orgel, klavecimbel en muziekwetenschap in Amsterdam. Hij ontving tweemaal de Prix d’Excellence. Vanuit zijn fascinatie voor historische instrumenten concentreerde Koopman zich tijdens zijn studies op Barokmuziek, met speciale aandacht voor J.S. Bach en werd een leidende persoonlijkheid binnen de oude-muziekbeweging. Ton Koopman voerde als klavecinist en organist muziek uit van Renaissance tot en met het classicisme. Tini Mathot, een vroegere leerling van Ton Koopman, treedt vaak gezamenlijk met haar echtgenoot op. Samen waren ze te gast in de grootste concertzalen van Europa en nu dan in Bathmen, waar zij samen met Jan Kleinbussink concerten voor 1, 2 en 3 clavecimbels van J.S. Bach zullen later horen.

Jan Kleinbussink studeerde orgel, piano, muziektheorie en koor en orkestdirectie. In 1976 haalde hij de Prix d’excellence cum laude voor orgel, met onderscheiding voor solospel en improvisatie. Daarna vervolgde hij zijn studie in Wenen bij Prof. Anton Heiller en studeerde klavecimbel bij Ton Koopman te Amsterdam.

Voor Bathmen is dit een geweldige kans om deze bijzondere solisten te horen!

Toegang: € 25,00. Donateurs: € 12,50. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.

Reserveren kan via info@muziekkringbathmen.nl en wordt definitief na betaling op: NL47 RABO 0305718959 o.v.v. Ton Koopman. U ontvangt een bevestiging. Meer informatie op www.muziekkringbathmen.nl