Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jubileumeditie van Schipbeek Survivalrun start op de Brink

BATHMEN – Op zondag 9 april wordt de 25e editie van de Schipbeek survivalrun gehouden. Een jaarlijks terugkerend sportevenement in Bathmen waarbij de deelnemers over een onverharde route rond en door de Schipbeek en door Bathmen worden geleid. Tevens moeten er onderweg zware hindernissen overwonnen worden zoals klimnetten en touwbanen.

Vanwege het 25e jubileum zullen zowel de start als de finish dit jaar plaatsvinden op de Brink in Bathmen. Eerdere jaren was de start bij de scouting en de aanmelding voor de sporters en de vrijwilligers bij sporthal de Uutvlog in Bathmen. Dit jaar zal de Brink het centrum zijn van de run en zal Boode in Bathmen dienst doen voor de aanmelding van de sporters en de vrijwilligers.

Ook dit jaar is er dankzij de diverse categorieën voor elke loper wat wils. Zo is er voor de wedstrijdloper een route uitgezet van 12 km met zware hindernissen. Dit parcours bereikt het verste punt vanaf de start bij de Marsmanvonder nabij het viaduct van de A1 over de Schipbeek. Om aan deze categorie deel te nemen is niet alleen een wedstrijdlicentie nodig, maar natuurlijk een goede conditie en uitstekende beheersing van diverse klimtechnieken. Vanwege de jubileumeditie is dit jaar op de langste afstand de inschrijving geopend voor 25 recreatieve teams van vier personen. Let wel: dit is een zware route, die niet geschikt is voor beginners. Elk teamlid op deze afstand moet ervaren en goed getraind zijn.

Voor de overige deelnemers is er de 9.5 km solo en koppelrun. Dit traject loopt tot aan de Schoolderbrug. Tenslotte is er nog de 6.5 km afstand voor de solo en de onervaren deelnemers. De jeugd zal als laatste starten op deze afstand. Bij de jeugdrun is het populair om als ouder mee te doen met je kind. Lijkt je dit leuk? Aanmelden kan nog steeds. Om de overige deelnemers te kunnen volgen dan wel aan te moedigen kan een groot deel van het parcours per fiets worden afgelegd.

Om er op toe te zien dat alle deelnemers de ruim 50 hindernissen goed volbrengen zijn er net als ieder jaar veel vrijwilligers nodig. Het grote aantal vrijwilligers maakt het succes van de ruim 1.300 deelnemers en de toeschouwers tot een fantastische dag. Heb je zin om mee te helpen? Men kan je hulp goed gebruiken. Wil je hierover meer informatie stuur dan een mail naar vrijwilligers@schipbeeksurvival.nl

Voor het bouwen van het parcours wordt er al enkele weken voorafgaand aan de run begonnen. Veel hindernisbouwers komen voort uit de survivalvereniging van Bathmen. Deze vereniging, die iedere zondagochtend traint op de eigen trainingslocatie, telt ondertussen meer dan 100 leden. Voor meer informatie over de survivalrun of de survivalvereniging kijk op www.schipbeeksurvivalrun.nl