Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Jumbo Bathmen en Colmschate houden een inzamelingsactie voor de lokale voedselbank

BATHMEN/COLMSCHATE – In de week van 22 tot 29 juni houden Jumbo Johan Mensink en Hans Kok een inzamelingsactie voor de voedselbank. Gedurende deze periode kunnen klanten na het afrekenen gemakkelijk boodschappen doneren via een daarvoor bestemde bak. De actie valt samen met de Jumbo ‘eentje extra weken’, waarbij klanten twee voor de prijs van één krijgen op geselecteerde producten. Een logisch moment om mensen te helpen die een extraatje heel goed kunnen gebruiken. Klanten kunnen zowel de producten uit de ‘eentje extra weken’ als zelfgekozen boodschappen doneren. De verzamelde producten worden door de lokale Voedselbank bij Jumbo opgehaald. In totaal doen er ruim 400 Jumbo winkels mee aan deze lokale voedselbankactie.

Vele kleine beetjes maken een enorm verschil
Johan Mensink en Hans Kok: “We zijn als Jumbo winkel nauw betrokken bij de buurt en de wijk en zetten ons graag in voor de mensen die het wat lastiger hebben. Ook zien we dat onze klanten graag helpen. Met deze actie maken we het gemakkelijk om met elkaar iets extra’s te betekenen voor de lokale voedselbank.”

Leo Wijnbelt, bestuursvoorzitter van Voedselbanken Nederland: “Jumbo en Voedselbanken Nederland werken al geruime tijd samen. Helaas stijgt het aantal mensen dat afhankelijk is van de Voedselbanken nog altijd. Wij zijn dan ook blij met alle hulp. Deze inzamelingsactie is een prachtig voorbeeld van hoe vele kleine beetjes een enorm verschil kunnen maken.”

Samenwerking Voedselbanken Nederland en Jumbo
Jumbo werkt al jarenlang nauw samen met Voedselbanken Nederland. In 2015 was Jumbo de eerste supermarkt die landelijk faciliteerde dat lokale voedselbanken bij winkels producten konden inzamelen. Bovendien zet Jumbo haar logistieke netwerk en expertise waar mogelijk in om Voedselbanken Nederland te ondersteunen. Zo neemt zij het vervoer naar de regionale distributiecentra van Voedselbanken Nederland voor haar rekening.