Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Juni carillonmaand

Juni carillonmaand

BATHMEN – Na de heerlijke zomeravond van afgelopen vrijdag, waarop vele mensen hebben genoten van het optreden van de boerendansgroep Battumse Venne, is voor vrijdag 19 juni om 19:30 uur het slagwerkensemble Battle opgetrommeld.

Battle is een kleine groep slagwerkers onder de vlag van muziekvereniging Orpheus uit Bathmen. De naam Battle roept iets van strijd op, die te maken heeft met de wil van de groep om er gezamenlijk iets moois van te maken. Dat is precies de bedoeling: Battle moet een fenomeen worden dat bij iedereen bekend is. De groep staat onder leiding van Ronny Wolterink. De slagwerkers zijn vaak erg allround en kunnen elk percussie-instrument bespelen. Hun muziek maakt het mogelijk om zich op een heel aantrekkelijkere manier te presenteren wat zowel voor hen als het publiek leuk is. De muziek laat zich uitstekend combineren met het carillon.

Battle zal een aantal muziekstukken alleen spelen en samen met het carillon de marsen: Glorie van Sliedrecht van H.V. Kapel en The little Scot van A. van Veluwen ten gehore brengen. Verder zal Jan Willem Achterkamp een aantal solo intermezzo’s verzorgen.

Na afloop kunt u nog getuige zijn van de officiële opening van expositie “Kunst van Bathmense bodem”, die deze zomer in de Dorpskerk wordt gehouden.

Op vrijdagavond 26 juni gaat men gezellig samen zingen onder begeleiding van het carillon. Door de beiaardier worden meezingers gespeeld. De Zonnebloem zorgt dan voor vervoer van bewoners van het Dijkhuis naar het Kerkplein.

Voor zitplaatsen wordt gezorgd. U bent van harte uitgenodigd.