Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Juni – Carillonmaand Bathmen (De Bêkezangers)

Juni – Carillonmaand

Juni - Carillonmaand Bathmen

BATHMEN – Elke vrijdagavond in juni om 19.30 uur kunt u aan de voet van de oude kerktoren genieten van de klanken van het carillon. Beiaardier Jan Achterkamp begeleidt en ondersteunt met de klanken van de klokken van het carillon Bathmense artiesten.

Vrijdag 3 juni is het de beurt aan de Bêkezangers, onder leiding van Gerrit Overmeen, met accordeonbegeleiding van Wim Wiltink. Al jaren behoren zij tot de vaste gasten.

Mannenkoor ‘de Bêkezangers’ uit Bathmen heeft ca. 40 leden. Zij zijn afkomstig uit Bathmen en directe omgeving. De naam ‘Bêkezangers’ is afgeleid van de Schipbeek. Deze beek ontspringt in Duitsland, stroomt door Twente, de Achterhoek en Salland, langs Bathmen en mondt bij Deventer uit in de IJssel.

Op geheel eigen wijze brengen zij een mix van popsongs, evergreens en schlagers. Deze keer zingen zij o.a. “Het kleine café aan de haven” van Pierre Kartner, alias Vader Abraham, het bekende “Rosamunde” en “Hello Mary Lou”.

De beiaardier zal met een tweetal intermezzi de zangers gelegenheid geven om op adem te komen.

Op 10 juni brengt de Bathmense voordrachtskunstenares Danny ten Zweege samen met beiaardier Jan Willem Achterkamp een bijzonder programma met gedichten en carillonmuziek ten gehore.

Op 17 juni mag u allemaal uw beste beentje voorzetten en meezingen met het carillon in een potporie van gezellige meezingers. Vorig jaar was dat zeer succesvol.

Tot slot komt op 24 juni de boerendansgroep De Vennedansers. Een werkelijk unieke combinatie met de beiaard onder de titel Klokken en Klompen.

Wilt u dat Jan Achterkamp op een van bespelingen om 11.00 uur op de eerste of derde zaterdag van de maand een bepaalde melodie speelt, dan kunt u een verzoekje indienen op info@bathmensebeiaard.nl