Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Juni – Carillonmaand – Bathmen: zingen

Juni Carillonmaand

BATHMEN – Op de vrijdagavonden in juni kunt u aan de voet van de oude dorpstoren genieten van de klanken van het carillon. Deze worden steeds ondersteund door Bathmense artiesten.

Op vrijdag avond 17 juni om 19.30 uur wordt ù (het publiek) ter plekke tot artiest gebombardeerd. U allen wordt gevraagd mee te zingen met het carillon in een potporie van gezellige meezingers. Vorig jaar was dat zeer succesvol.

De beiaardier heeft in samenspel met de St. Bathmense beiaard een aantrekkelijke selectie gemaakt uit evergreens, volksliedjes en luisterliedjes. Begonnen wordt met ‘Mens durf te leven’. Als je durft te leven durf je ook te zingen. Al hebben we dan geen Amsterdamse grachten, onze Schipbeek mag er zijn. Ieder jaar met kerst komt de ‘Sound of music’ voorbij Vandaag wordt al vast ‘Edelweiss’ gezongen. Verder speelt beiaardier Jan Achterkamp twee intermezzi op het carillon: te weten Gymnopedie nr. 3 van Erik Satie en de Second Waltz van Dimitri Schostakowitch.

Aan het eind van deze concertserie komt op 24 juni de boerendansgroep Battumse Venne optreden, zoals altijd in hun prachtige folkoristische kledij. Een werkelijk unieke combinatie met de beiaard onder de titel ‘Klokken en Klompen’.

De teksten van de te zingen liedjes worden uitgedeeld. Uiteraard zijn er zitplaatsen en u kunt de tekeningen van de leerlingen van de Dorpsschool, de Looschool en de Rythmeen nog bewonderen.