Juni Carillonmaand:

De Bêkezangers

Een passerend kind danst spontaan tijdens het optreden van de Bêkezangers.

BATHMEN – Vrijdagavond 9 juni om 19.30 uur treedt in het kader van Juni Carillonmaand het mannenkoor ‘De Bêkezangers’ voor u op het Kerkplein op. De Bêkezangers hebben vanaf 2011 hun medewerking verleend aan de concerten. Telkenmale kwamen er vele toehoorders van hun prettig in het gehoor liggende luister- en meezingliederen genieten.

Komende vrijdag zullen zij onder andere het lied: ‘In ‘t kleine café aan de haven’ ten gehore brengen; geschreven door Vader Abraham in 1975. Wie kent het niet? En er mag meegezongen worden. Jan Achterkamp zal er op het carillon een extra dimensie aan toevoegen.

Verder zal ‘Het land van Maas en Waal’ worden gezongen. Ook dit nummer wordt begeleid door het carillon. ‘Het Land van Maas en Waal’ is een nummer van Boudewijn de Groot op tekst van Lennaert Nijgh, dat begin 1967 op single verscheen. Ook zal het lied ‘Hello Mary Lou’ van Ricky Nelson ten gehore worden gebracht met begeleiding van carillon.

In de Intermezzi zal Jan aansluiten bij de liederen van de Bêkezangers met evergreens van de Italiaanse operacomponist Giuseppe Verdi (1813-1901) zoals het dranklied ‘Libiano’ uit ‘La Traviata’.

Vrijdag belooft een prachtige dag te worden, zodat in de avondzon van het gratis concert kan worden genoten.

Noteert u alvast: vrijdag 16 juni zal de trimgroep van ABS onder leiding van Martje Godschalk een zeer bijzondere trainingsavond verzorgen met begeleiding van het carillon. Iedereen mag daar kosteloos aan deelnemen.