Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Juni carillonmaand:

blaaskapel Vinočanka

BATHMEN – Op vrijdag 23 juni om 19.30 uur zal de zesmans blaaskapel Vinočanka, in het kader van Juni carillonmaand, het kerkplein betoveren met zijn Tsjechische klanken.De kapel die al meer dan 20 jaar bestaat, heeft een specifieke samenstelling, vooral omdat ze geen houtblazers heeft. De leden komen uit Bathmen (André Olden), Laren en Lochem. De naam Vinočanka betekent zoiets als ‘De Wijners’. De blaasmuziek van Vinočanka komt uit de streek Moravië in Tsjechië waar vele wijnvelden en wijnkelders te vinden zijn. Menig bezoek heeft de kapel in het mooie Moravië gebracht en daar concerten verzorgd en muziek gemaakt in en voor de wijnkelders.

Het wordt dan ook een gezellige avond, waarbij u in de avondzon kunt genieten van hun virtuoze (volks-)muziek. Beiaardier Jan Achterkamp zal door het samenspel met het carillon een nieuwe dimensie toevoegen aan de muziek van de blaaskapel.

De kapel zal voor u o.a. de Prerovanka polka en de Chodounská polka, een Festwies, ten gehore brengen. Verder zal de kapel samen met het carillon ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘Het kleine café aan de haven’ ten gehore brengen.

Aan deze muzikale avond zult u met veel plezier terugdenken. Wilt u meer te weten komen over het gezelschap, kijk dan op website: www.vinocanka.nl

Het concert is gratis, er zijn zitplaatsen en na afloop kunt u een kop koffie drinken.