Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Juni carillonmaand met Boeren-

dansgroep Battumse Venne

BATHMEN – Vrijdagavond 2 juni om 19:30 uur bijt Boerendansgroep Battumse Venne het spits af bij de juniconcerten, die georganiseerd worden door de Stichting Bathmense Beiaard.De boerendansgroep heeft vanaf de start van de concerten in 2010 elk jaar met veel plezier haar medewerking verleend. Telkenmale is het een genot voor de oren om de klompen, het accordeon en de klokken van het carillon te horen harmoniëren en te zien hoe de dansgroep haar klederdrachtshow opvoert.

Komende vrijdag zullen de dansen ‘Almelose Kermis’ en ‘Hake tee’ alleen op de klanken van de het carillon worden uitgevoerd en ‘Kom Jannöken kom’ en ‘De Kruispolka’ begeleid worden door het accordeon en het carillon. Daarnaast zal de dansgroep verschillende dansen opvoeren, die begeleid worden door het accordeon.

Na de ‘Rozendans’ zal Jan Achterkamp zijn eigen compositie ‘Petite Valse’ spelen. Deze wals heeft hij dit voorjaar gecomponeerd ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van oud-bestuurslid Kees van Duijn. De inspiratie heeft Jan opgedaan bij de Russische componist Dimitri Shostakovich (1906-1975). Hij is een van de belangrijkste componisten van de 20ste eeuw. Een unieke gelegenheid om deze modern klinkende en van een toegankelijk idioom voorziene wals live te horen.

Aan het eind zal nog een aantal oud-Hollandse liedjes zoals ‘Knaapje zag een roosje staan en ‘ ’t Zonnetje gaat van ons scheiden’ ten gehore worden gebracht.

U wordt van harte uitgenodigd om in de avondzon van het gratis concert en het prachtige optreden van de boerendansgroep op het kerkplein te komen genieten. Er staan stoelen voor u klaar.