Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Juni carillonmaand:

klompen en klokken

Juni carillonmaand

BATHMEN – Na het prachtige optreden van de Bêkezangers, de indrukwekkende voordrachten van Dannie ten Zweege en het gezellig samen zingen van afgelopen vrijdag in de kerk, zal de concertreeks georganiseerd door de Stichting Bathmense Beiaard vervolgd worden met een optreden van Boerendansgroep Battumse Venne.

Vrijdag 24 juni om 19.30 uur treedt de boerendansgroep Battumse Venne op. Bij alle juniconcerten, die sinds 2010 worden gegeven, heeft de dansgroep acte de présence gegeven. Het is dan ook een prachtig schouwspel waarbij het kleppen van de klompen op het kerkplein harmonie vindt in het slaan van de klepels tegen de klokken van het carillon. ‘Wat goad is mot goad blieven’. Desondanks presenteren de Boerendansers en Jan Achterkamp dit jaar een paar nieuwe dansen, waaronder het bekoorlijke “Kom Jannöken kom”. Voor de intermezzi op het carillon heeft beiaardier Jan Achterkamp werken gekozen van de Noorse componist Edvard Grieg. In zijn melodieën heeft hij het karakter van de Noorse volksmuziek raak getroffen.

De boerendansgroep bestaat al meer dan 25 jaar en heeft als doel het oude uit Bathmen en omgeving in ere te houden door kleding, dans en liedjes. Dit doen zij met een gezelschap van meer dan 30 leden. Zij zijn op zoek naar mensen die de tradities van onze landstreek in ere willen houden. Komt u een keer op de repetities kijken? (En meedoen!) Zie hiervoor www.boerendansers.nl

 

Juni carillonmaand Elfje

Deze avond maakt Dannie ten Zweege ook de schrijver bekend van het winnende Elfje (zie hyperlink). Van deze dichtvorm zijn er 14 geschreven door bezoekers van de voordrachtavond “Carillon en poëzie”. Ze zullen worden voorgedragen.

Vrijdag 24 juni wordt een prachtige dag met 22 graden (Verwachting per 18-6.) Een ideaal moment om in de avondzon te komen genieten van het optreden van de Boerendansers op het Kerkplein.

Heeft u een wens voor de bespeling op de eerste en derde zaterdag van de maand van 11.00 tot 12.00 uur dan kunt u die doorgeven aan info@bathmensebeiaard.nl