Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Juni Carillonmaand

Juni Carillonmaand

BATHMEN – De Stichting Bathmense Beiaard en beiaardier Jan Willem Achterkamp zijn er dit jaar weer in geslaagd een aantrekkelijke concertserie te organiseren op de vrijdagavonden in juni. Steeds om half acht zult u aan de voet van de eeuwenoude kerktoren een Bathmens gezelschap aantreffen, dat in samenwerking met het carillon van zich zal doen horen.

Vrijdag 5 juni om 19:30 uur wordt het spits afgebeten door het mannenkoor De Bêkezangers. Zij zullen onder leiding van dirigent Gerrit Overmeen en met begeleiding van het carillon en hun eigen accordeonist Wim Wiltink een aantal liederen ten gehore brengen waaronder “De klokken van Arnemuiden”.

Mannenkoor De Bêkezangers uit Bathmen heeft ca. 40 leden. Zij zijn afkomstig uit Bathmen en directe omgeving. De naam “Bêkezangers” is afgeleid van de Schipbeek. Deze beek ontspringt in Duitsland, stroomt door Twente, de Achterhoek en Salland, langs Bathmen en mondt bij Deventer uit in de IJssel.

Het koor brengt luister- en meezingliederen ten gehore met begeleiding van een accordeonist. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liederen, maar ook uit liederen in de eigen streektaal, Engels, Duits en Frans.

Op vrijdag 12 juni treedt de boerendansgroep Battumse Venne op, vrijdag 19 juni volgt Battle en op de laatste vrijdagavond, 26 juni, gaat men gezellig samen zingen met begeleiding van het carillon. U bent van harte uitgenodigd.