Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kabaal en BFF

op Paasvuur Dortherhoek

BATHMEN – In de buurtschap Dortherhoek is weer een ‘poasboake’ van een serieus formaat gebouwd. Dankzij de enorme aanvoer van snoeihout en door de hulp van de vele vrijwilligers van de buurtvereniging wordt ook dit jaar deze mooie traditie in ere gehouden.

De Boake zal 1ste Paasdag worden ontstoken. Het feest begint om 20.15 uur met de fakkeloptocht voor de kinderen, aansluitend wordt dan het paasvuur ontstoken, zo rond de klok van half negen. De fakkels zijn te koop vanaf 19.30 uur bij de ingang van het terrein voor twee euro per stuk. Net als in voorgaande edities wordt de fakkeloptocht gehouden op het paasvuurterrein aan de Gorsselseweg. Gebruik van eigen fakkels is niet toegestaan in verband met de veiligheid. Ook wordt een maximum aantal van150 deelnemers ingesteld, net als in voorgaande jaren; dit is ook in verband met de veiligheid. Voor de allerkleinsten of kinderen die dat leuk vinden, zij er ‘glow in the dark’ lichtjes; hiermee mogen ze de hele avond lopen.

Het publiek hoeft niet bang te zijn om koud of nat te worden, want bij het vuur blijft men lekker warm en anders is er de grote verwarmde feesttent. Er is ook dit jaar een fantastisch muzikaal programma. Eerst zal de Bathmense formatie ‘BFF’ (Band For Farmers) optreden gevolgd door het hoofdprogramma met ‘Kabaal’, het geheel wordt ondersteund door de bekende buurt DJ. Kevin van de Bonke.

Men kan nog snoeihout brengen op goede vrijdag 14 april van 9.00 tot 16.00 uur en zaterdag 15 april van 9:00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.dortherhoek.nl