Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kabaal jubileum ‘Veur de bakker’ groot succes

Vijfduizend festival bezoekers beleven heerlijke muziekdag in centrum Bathmen

BATHMEN – Zaterdag 26 mei 2918 stond het centrum van Bathmen in het teken van het 35-jarig jubileum van rockband Kabaal. Kabaal heeft voor deze verjaardag een eigentijds festival in het leven geroepen.

Zo’n 5000 duizend bezoekers genoten op ‘Veur de Bakker’ van diverse bands en acts. Deze muziekdag begon al meteen met kwaliteit van de bovenste plank. Erwin Nyhoff, o.a bekend van The Voice of Holland, opende met z’n one-man-show het festival met covers van oa. Bruce Springsteen en The Beatles. Hij werd opgevolgd door de jonge hardrockers van Gust uit Dijkerhoek. Ook gaven artiesten als Harten 10, Jacques Herb en Ronnie Ruysdael het beste van hun kunnen en het publiek uitte dat in lange polonaises en meezingpartijen. Ondertussen konden de bezoekers ook genieten van Virtual Reality, streetfood en straattheater. Ook kleine festivalvierders konden zich goed vermaken in o.a. een draaimolen en een springkussen.

Høken met de Heinoos betraden met hun Normaal-covershow vervolgens het podium als één van de drie headiners en dienden goed als opwarmer van Kabaal.

Het hoogtepunt van de avond waren uiteraard de rockers van Kabaal. Met een verrassend intro en een overweldigde lichtshow met fraaie projecties op het videoscherm gaf Kabaal misschien wel de show van hun leven. Het optreden was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Kabaal had speciaal voor deze avond haar muziekvrienden uitgenodigd zoals Wimken van Diene, bassist van de Achterhoekse boerenrockgroep Normaal en Erik Hulzebosch. De uitsmijter kwam van feestband The Euros.

De organisatie mag terugkijken op een zeer geslaagd evenement zonder incidenten. Zij sluiten een volgende editie dan ook niet uit.