Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kerken kijken

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN – De vakantie zit er weer zo’n beetje op. Alles en iedereen komt zo langzamerhand weer op gang. Zo bezien is het najaar eigenlijk de lente voor het verenigingsleven!

Grappig is dat veel mensen tijdens die paar vakantieweken vaker een kerk bezoeken dan in een heel jaar. Vooral in grote steden trekken die gigantische kerkgebouwen veel bekijks. Maar ook in kleine dorpjes – voor Franse – zie je hoopjes mensen het plaatselijke kerkje binnenlopen. Soms omdat het daar zo heerlijk koel is. Soms om even te ontsnappen aan alle drukte. Soms om een kaarsje op te steken. Of soms gewoon, omdat je er nu toch bent, je er net zo goed even binnen kunt kijken.

Vooral ná de vakantie vragen mensen zich af waarom de kerken in Nederland eigenlijk niet gewoon altijd open zijn. Waarom kun je hier niet elke dag gewoon even naar binnen lopen?

Geen idee. Maar zoals voor zoveel geldt: waar een wil is, is een weg!

Als we met elkaar willen dat de kerken in Bathmen-Okkenbroek elke dag open zijn, dan is dat eigenlijk zo geregeld. De kerk als ‘inloophuis’ voor mens en dier heeft oude papieren. Voor een bakkie. Een praatje. Een kaarsje opsteken. Of gewoon wat zitten in alle rust en stilte. Het kán. De kerk niet alleen als mooi, oud, historisch gebouw. Maar ook een plek om op adem te komen – voor lichaam en ziel – en niet alleen op zondag. Intresse? Mail: predikant@pgbathmen.nl.

Op zondag is de kerk natuurlijk wel open: de viering begint om 10 uur en iedereen is wel:kom!