Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kinderboekenweek op de Rythmeen

BATHMEN – In de week van 6 t/m 13 oktober stond het thema ‘Worden wat je wil’ van de Kinderboekenweek centraal op de Rythmeen. Alle leerlingen mochten op de openingsdag verkleed op school komen in beroepskleding naar keuze. Hier werd massaal gehoor aangegeven.

Ellen Simmelink van de Rythmeen: “Ook kwam in iedere groep een ouder of spreker iets vertellen over zijn beroep. Van imker tot militair, van brandweerman tot programmeur van huisarts tot kunstgrasleverancier. Heel leerzaam voor de leerlingen om op deze manier met verschillende beroepen in aanraking te komen. Beroepen kwamen tot leven vanwege de prachtige verhalen en de materialen die meegenomen waren. De betrokkenheid was dan ook erg groot. Wij danken alle betrokkenen voor hun enthousiasme en inzet.

 

Uiteraard werd er in de groepen ook voorgelezen en zijn er nieuwe boeken aangeschaft om kinderen te enthousiasmeren voor het lezen van boeken.

 

Op woensdag 13 oktober sloten we de Kinderboekenweek af met een heuse vossenjacht door de buurt. De kinderen van groep 8 waren verkleed en beelden een beroep uit. De andere leerlingen trokken de wijk in om de vossen te lokaliseren en hier letters te verzamelen. Met deze letters kon ‘Rythmeen 50’ gevormd worden, een link naar ons jubileum welke centraal staat dit jaar. Dankzij sponsoring van Jumbo Bathmen kregen we wat lekkers en drinken aangeboden onderweg. We hebben ervan genoten.

We kijken terug op een prachtige week!”