Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kinderen van groep 8 van de Dorpsschool laten kinderen in Uganda spelen !!

Kinderen van groep 8

BATHMEN – Vrijdagmiddag 27 juni hebben Ruud Boon en Beppie Koeslag, twee bestuursleden van stichting Kinderen van Uganda, een bezoek gebracht aan groep 8 van de Dorpsschool in Bathmen.

Door middel van een leuke Power Point Presentatie konden zij alle leerlingen en juf Lieke laten zien wat er met de opbrengst van de geweldige actie die zij in januari hebben gehouden, is gedaan. De school was toen omgetoverd tot een sfeervol restaurant, waar een gezellige en drukke markt aan vooraf was gegaan. Ruim 200 menu’s zijn er deze avond geserveerd door de leerlingen, die alles zelf hadden bedacht en uitgevoerd.

De opbrengst was , na aftrek van alle kosten, fantastisch: € 1.055,69. Samen is toen besloten om dit bedrag te besteden aan Sport & Spel voor de oudste leerlingen van negen basisscholen in het plattelandsgebied Kibinge. Op de foto’s hebben de leerlingen van groep 8 nu kunnen zien dat de kinderen in Uganda veel plezier hebben beleefd aan het schoolsporttoernooi .Ook kregen alle kinderen die mee gedaan hebben een flesje sinas of cola, voor hen een bijzondere traktatie. Daarnaast zijn er negen ijzeren schommels gemaakt voor elke basisschool één die stichting Kinderen van Uganda ondersteunt. Helaas lukte het niet om vanuit de klas telefonisch contact te krijgen met de coördinator in Uganda, maar het resultaat is er niet minder om. De leerlingen van groep 8 hebben hun zomervakantie meer dan verdiend en nu …..op naar het vervolgonderwijs !

Zie voor meer info over de projecten: www.kinderenvanuganda.nl en facebook.