Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Klaar voor de start!

Protestantse Gemeente Bathmen

BATHMEN – Het is alweer héél lang geleden maar voor de zomer werd het Pinksterfeest gevierd. Dat is het feest waarop iedereen in de kerk in vuur en vlam wordt gezet, zo heftig dat je handen als vanzelf wel gaan wapperen! Maar.

In ons landje volgt op Pinksteren geen drukte maar vakantie. Wij krijgen pas na die welverdiende rustperiode last van dat doldwaze Pinkstereffect: ‘de paden op, de lanen in, vooruit met flinken pas!’ Dus.

Zo langzamerhand is het vuur weer wat opgestookt, zodat we komende zondag weer op springen staan: startzondag! Deze zondag markeert het begin van alle kerkelijk activiteiten. Kerkleden slaan de hand weer fris en fruitig aan de ploeg: mensen worden weer bezocht, er worden hoopjes activiteiten georganiseerd, de vergaderingen beginnen weer, de cantorijrepetities starten opnieuw en mensen komen weer bij elkaar om met elkaar te praten om van elkaar te leren. Na zo’n periode waarin alles wat stil heeft gelegen, zijn we er niet alleen weer klaar voor maar hebben we er ook zin in! Heerlijk!

Komende zondag vieren we er dan ook vrolijk op los. Vanaf 09.30 uur staat de koffie bruin in de Dorpskerk te dampen waar tegen 10.00 uur een speciale kinderkerkdienst begint. Een kort dienstje – want om 10.30 uur stappen we op de fiets richting Okkenbroek om ergens halverwege onze ‘buren’ tegen het lijf te rijden. Daar en dan zetten we de kerkviering verder met zang, muziek, spel, geschilder en hapjes! Nú al leuk! Iedereen is dan ook bij alle onderdelen van harte wel:kom!