Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Klussen en violen verkopen voor Scouting James Lovell

BATHMEN – Zaterdag 21 maart is vindt de jaarlijkse violen-actie van Scouting James Lovell plaats op de Brink en in het dorp, dit jaar gecombineerd met een klusdag in en om de blokhut “De Korenvliet” aan de Looënkweg 3. Men zoekt nog vrijwilligers die zich in het kader van “NL Doet” een dagje willen inzetten voor de groep.

Al vele jaren is heel Bathmen vertrouwd geraakt met de voorjaarsbloeiers waarmee de kinderen van James Lovell langs de deuren gaan. De violenactie is niet alleen bedoeld om de lente in huis te halen (scouts staan natuurlijk dicht bij de natuur) maar ook als financieel steuntje in de rug voor de groep. Subsidies van de gemeente worden steeds verder afgebouwd en de groep moet daarom proberen zelf haar broek op te houden.

Een andere manier waarop James Lovell inkomsten probeert te genereren, is door verhuur van De Korenvliet. Dat betekent dat een en ander natuurlijk netjes onderhouden moet worden en steeds verder verbeterd moet worden. Zo zijn de toiletgroepen en de keuken al naar de huidige eisen van deze tijd gebracht door inspanningen van vele vrijwilligers. De klus is echter nog niet klaar: de hal en de grote ruimtes zijn nodig aan een verfbeurt toe en er zijn zelfs plannen om het gehele dak te vervangen. Zo ver wil men op de 21e echter nog niet gaan.

De scouting is op zoek naar klussende vrijwilligers die willen meehelpen zaterdag kleine timmer-, elektra- en buitenklussen samen met de scouting aan te pakken. Men begint om 09.30 uur; er wordt voor een lunch gezorgd. Wilt u meehelpen, meldt dat dan even bij Joris Bökkerink, 06-40036224.

Wilt u zich inspannen samen met uw kinderen violen te (ver-)kopen? Kom naar de Brink op zaterdagochtend, voor informatie bel Pien van der Sman: 06-23409068.

Klussen

Bij de foto: De keuken van De Korenvliet is afgelopen jaar geheel vernieuwd.