Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koningsdag 2016:

een beetje koud, maar geslaagd

Schutterskoningin: Bianca Hietbrink

BATHMEN – De weersvoorspellingen waren niet zo best en het was misschien een beetje koud, maar desondanks kan Bathmen terugkijken op een geslaagde Koningsdag 2016!

Onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging Orpheus liepen de kinderen die bij Firma Dokter een ballon hadden opgehaald via de Molenstraat en de Dorpsstraat naar de Brink. Daar heette burgermeester Andries Heidema iedereen welkom en lieten de kinderen hun ballon op. (Mogelijk gemaakt door Kindcentrum Kinderopvang Bathmen). Na de gesproken woorden van de voorzitter van de Stichting Oranjecommissie Bathmen, Johan Nahuis, werden de liedjes gezongen o.l.v. Crista Baltus en Birgit Hanzen en leerlingen van groep 5 van basisschool de Rythmeen. De traditionele aubade werd natuurlijk afgesloten met het Wilhelmus.

Schutterskoningin

Vervolgens gingen de kinderen van de basisscholen naar de diverse locaties waar voor hun het ochtendprogramma begon. Voor de kinderen van groep 1 en 2 was er een leuke kindervoorstelling ” Alle eendjes…..” in zaal Braakhekke. De kinderen van groep 3 en 4 konden bij Boode lekker dansen in de disco en op het plein bij de bibliotheek konden de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 hun spulletjes verkopen, muziek maken, pony rijden enz. op de vrijmarkt.

Ook werd in het Traasterbos het jaarlijkse klootschieten gehouden waar weer veel teams aan deelnamen.

Het middagprogramma begon om 13.00 uur met vogelschieten op het grasveldje De Nieje Bleke; na 357 schoten heeft Bathmen dit jaar een Schutterskoningin. En op de Brink werd bij het levend tafelvoetbal volop gestreden om de prijzen. Voor eventuele ongelukken was de EHBO de hele middag aanwezig.

Ook Scouting-groep James Lovell was dit jaar weer van de partij. Iedereen was welkom om een stokbroodje te komen bakken. Voor de allerkleinsten draaide de draaimolen weer vele rondjes.

De Stichting Oranjecommissie Bathmen kan terug kijken op een zeer geslaagde Koningsdag 2016, maar zonder uw hulp kan de Oranjecommissie geen Koningsdag organiseren.

Voor het voortbestaan van de Stichting Oranjecommissie Bathmen is de Stichting op zoek naar vrijwilligers en donateurs. U kunt zich hiervoor aanmelden per e-mail via info@oranjecommissiebathmen.nl

 

Uitslagen 

Vogelschieten

Kop: Sidney Boswinkel; linkervleugel: Mathijs Zoelman; rechtervleugel: Rita Stegink; staart: Dick Beuzekamp; romp en Schutterskoningin 2016: Bianca Hietbrink.

Levend tafelvoetbal

1. Team Mica; 2. Red Army; 3. Team Coen.

Klootschieten

Dames: 1. Ingrid Aalderink, 124; 2. Jeanette Spijker, 125; 3. Hennie Roeterdink, 128.

Heren: 1. Steven Meijerhof, 82,32; 2. Wito Denneboom, 84,40; 3. Gerrit Holmer, 84,20.

Gemengde teams: 1. Esdoornerf II, 97,15; 2. Esdoornerf I, 98,60; 3. Oxe II, 98,55.