Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koningsdag 2017 Bathmen

BATHMEN – De Stichting Oranjecommissie Bathmen kijkt met een positief gevoel terug op de activiteiten tijdens de vooravond van en op Koningsdag zelf.De vertoning van de film Spectre werd ondanks het weer nog door vele bezoekers bekeken. Allen waren zij gewapend met stoel, hapje en drankje en gekleed tegen de kou!

De ochtend van Koningsdag begon tegen alle voorspellingen in zonnig en de goed bezochte aubade bij het Dijkhuis werd dan ook nog feestelijker door de zon.

In het bijzijn van vele inwoners van Bathmen lieten de kinderen hun ballon op (mogelijk gemaakt door Kindcentrum Kinderopvang Bathmen), waarna Dhr. Fransen en Mevr. Tuitert de felicitaties ontvingen naar aanleiding van hun onderscheiding als Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Zoals het hoort tijdens de aubade werd er, o.l.v. Bert Boverhof en Birgit Hanzen, een aantal liederen gezongen en bleek dat de locoburgemeester, de heer Kolkman, goed van stem was en uit volle borst mee zong. Traditiegetrouw werd er afgesloten met het Wilhelmus.

Na de aubade hebben de leerlingen uit groep 1 & 2 genoten van de voorstelling Circo Fiasco in Cultuurhuus Braakhekke, de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 hebben aan de hand van foto’s van bijzondere plaatsen in het dorp een speurtocht gedaan. Orpheus zorgen na de aubade bij ‘t Dijkhuis nog voor een muzikale noot. En ook dit jaar werd er in het Traasterbos het jaarlijkse klootschieten gehouden, waar weer veel teams aan deelnamen.

’s Middags vond er op de Brink een goed bezochte kleedjesmarkt plaats en was er ook het traditionele vogelschieten. Voor het neerhalen van de vogel waren uiteindelijk 438 schoten nodig. Dennis Denneboom en Thijs Oosterwejer vielen in de prijzen voor het schieten van een vleugel. Eddy Stegink voor de staart en Henk Denneboom voor de kop. Hans Jutten mag zich dit jaar Schutterskoning 2017 noemen. Daarnaast was er een springkussen en draaide de draaimolen weer vele rondjes.

De Stichting Oranjecommissie Bathmen kan terug kijken op een zeer geslaagde Koningsdag 2017.