Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Koningsdag Bathmen 2015

BATHMEN – Hoewel de weersvoorspellingen niet zo best waren, is Koningsdag 2015 de boeken ingegaan als een zonnige dag met een te koude wind. Onder muzikale begeleiding liepen de kinderen die bij Firma Dokter een ballon hadden opgehaald via de Molenstraat en de Dorpsstraat naar de Brink. Daar werd de traditionele aubade gezongen o.l.v. Bert Boverhof en Christa Baltes en met muzikale ondersteuning van Cynthia Kok, Jennifer van Raaij en Sarah de Ruyter.

Johan Nahuis, voorzitter van de Stichting Oranjecommissie Bathmen, heette iedereen welkom en in het bijzonder de heer J. Blaauw en de dames J.W. Jansen-Harmelink en A.D. Krukkeland-Tuitert. Zij waren onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau.

Na de gesproken woorden van wethoudster Liesbeth Grijsen lieten de kinderen hun ballon op (mogelijk gemaakt door Kindcentrum Kinderopvang Bathmen) en werd de aubade afgesloten met het Wilhelmus.

Vervolgens gingen de kinderen van de basisscholen naar de diverse locaties waar voor hun het ochtendprogramma begon. Voor de kinderen van groep 1 en 2 was er een leuke kindervoorstelling “Muis zoekt een huis”. De kinderen van groep 3 en 4 konden bij Boode lekker dansen in de disco en op het plein bij de bibliotheek konden de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 hun spulletjes verkopen, muziek maken, pony rijden enz. op de vrijmarkt.

Ook werd in het Traasterbos het jaarlijkse klootschieten gehouden, waar weer veel teams aan deelnamen.

In de Molenstraat konden de mensen een kijkje nemen in het Oranjemuseum van Jan Voortman.

Het middagprogramma begon om 13.00 uur met vogelschieten op het grasveldje De Nieje Bleke en op de Brink werd weer volop gestreden bij de diverse spelletjes om de eerste, tweede en derde plaats. Voor eventuele ongelukken was de EHBO de hele middag aanwezig.

Dit jaar had Scoutinggroep James Lovell prachtige constructies gemaakt waarop de jeugd kon klimmen en klauteren en voor de allerkleinsten een speeltoestel “de wip”.

De draaimolen (mogelijk gemaakt door Kinderopvang ’t Koetje) draaide weer vele rondjes.

De Stichting Oranjecommissie Bathmen kan terug kijken op een zeer geslaagde Koningsdag 2015, maar zonder uw hulp kunnen zij geen Koningsdag organiseren.

Voor het voortbestaan van de Stichting Oranjecommissie Bathmen is men op zoek naar vrijwilligers en donateurs. U kunt zich hiervoor aanmelden per e-mail via info@oranjecommissiebathmen.nl

 

Uitslagen

Bij het klootschieten veroverden de teams Gerrit Holmer, PJB III en Esdoornerf een eerste prijs. Bij het vogelschieten werd Frans Bril na 398 schoten de nieuwe Schutterskoning.

 

Klootschieten

Heren: 1. Team Gerrit Holmer, 71 worpen en 45 m; 2. Team Wito Denneboom, 74 worpen en 27 m; 3. Team Wim Holmer, 77 worpen en 35 m.

Dames: 1. Team PJB III, 104 worpen en 52 m; 2. Team Gerdi Schoenmaker, 113 worpen en 11 m; 3. Team Ingrid Aalderink, 115 worpen en 40 m.

Gemengde teams: 1. Esdoornerf II, 81 worpen en 25 m; 2. Esdoornerf I, 84 worpen en 50 m; 3. Team Henk Pott, Oxe I: 88 worpen en 7 m.

 

Vogelschieten

Linkervleugel: Jan Aaldert Baltes; rechtervleugel: Garmen Goossen; kop: Henk Denneboom; staart: Gerrit van Schooten; romp en dus schutterskoning 2015: Frans Bril.

 

Buikschuif hindernisbaan

1. Nick Meulenbrug; 2. Jop Jaburg; 3. Jurre Lieveveld.

 

Zeephelling

1. Rinze Bloemenkamp; 2. Jurre Deuzeman; 3. Nick Meulenbrug.

 

Letters zoeken in schuimbad

1. Thom Carbaat; 2. Fleur in ’t Hof; 3. Laurens Doeleman en Puck Buitendijk. (Puck kan haar prijs ophalen bij Marleen Otten, Wolterinkhofstraat 11, tel. 546447.)