Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Koningsdag

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Aanstaande zaterdag is het Koningsdag. De koning van ons land viert dan zijn verjaardag. Wat betekent het om een koning te hebben? Hij vertegenwoordigt ons land als hij naar het buitenland gaat. Hij is iemand om naar op te zien. Hij geeft om zijn onderdanen, heeft het beste met ze voor. Leeft mee als er iets dramatisch is gebeurd of als er iets te vieren is.Christenen hebben vorige week koningsdag gevierd. Op Palmpasen vierden ze de intocht van Jezus in Jeruzalem. Maar Koning Jezus is niet helemaal te vergelijken met een wereldse koning. Zeker: Hij leeft met ons mee in voor- en tegenspoed. Jezus heeft het beste met ons voor. Hij vertegenwoordigt het koninkrijk van God. Alleen is Hij niet uit op macht. Hij rijdt op een ezel, wordt gekroond met doornentakken, wordt verhoogd op een kruis in plaats van een troon. Net als je denkt dat je het snapt, doet Jezus net weer even anders. Christenen worden broers en zussen genoemd van Jezus, kinderen van God. Eigenlijk zijn we dus allemaal prinsen en prinsessen. Met de bijbehorende taken!

Eigenlijk is het elke dag voor gelovigen koningsdag. En op zondagen vieren we dat samen om 10.00 uur in de kerk. Wees Wel:Kom!