Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kraambezoek en de geboorte van een mooie samenwerking

BATHMEN – Onlangs heeft de uit Bathmen afkomstige Tamar Goossens via een zoommeeting vanuit Uganda, een indrukwekkende lezing gehouden voor Rotary Club Bathmen de Schipbeek over haar werk. Carla Oud Ammerveld van de Rotary Club Bathmen de Schipbeek: “Het was indrukwekkend om haar met tomeloze energie en veel passie over haar werk als arts in Uganda te horen vertellen. Zelfs digitaal werd je helemaal meegenomen in haar belevenissen. Als club waren wij flink onder de indruk van de heldere kijk die zij heeft op het leveren van een wezenlijke bijdrage in de verbetering van de lokale gezondheidszorg.”

Oud Ammerveld : “Toen wij hoorden dat Tamar met haar gezin naar Bathmen kwam om hier te bevallen, wisten wij het zeker: deze dame willen wij graag “live” ontmoeten. De hoogzwangere Tamar nam de tijd om met ons af te tasten of wij als RC Bathmen de Schipbeek in de toekomst wat voor haar kunnen betekenen. Al snel werd duidelijk dat het voor haar geen vanzelfsprekendheid is om haar prachtige The Rob Foundation, die vernoemd is naar haar plotseling overleden vader, bij mogelijke donateurs en sponsoren op de kaart te zetten. Wij hoefden niet lang na te denken; heel graag willen wij als Rotaryclub een samenwerking met Tamar en haar Rob Foundation aangaan. Als wij, met handjes, acties, en brains Tamar een klein beetje kunnen helpen haar droom verder te verwezenlijken is dat voor ons een eer. Wij komen op een later moment dan ook graag bij u terug met een mooi verhaal over de belevenissen van Tamar of een leuke actie. Voor suggesties staan wij altijd open.
Deze maand beviel Tamar van een gezonde zoon, Mika. Het kraambezoek van een aantal dames van Rotary Club Bathmen de Schipbeek aan Tamar had een dubbel doel, we vierden de geboorte van Mika en de start van een mooie samenwerking!
Toen Tamar 8 jaar oud was wist ze al precies wat ze wilde worden: kinderarts in Uganda. Na haar middelbare schooltijd op de Waerdenborch in Holten is ze direct naar Uganda gereisd om als vrijwilligster te werken in een tehuis voorkinderen die geen ouders meer hebben. Dankzij de Waerdenborch Talent Ondersteunings Prijs kon ze haar ticket betalen en veel andere dingen doen voor de kinderen in Uganda.
Het doel van de The Rob Foundation is om op lokaal niveau in Uganda een bijdrage te leveren aan de verbetering van de gezondheidszorg: minder kindersterfte, voorkomen van ondervoeding, verbeteren van de gezondheid van moeders en bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes.
Hiermee sluit The Rob Foundation aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030, zoals deze in 2016 door de Verenigde Naties zijn opgesteld, als opvolging van de eerder geformuleerde Millenniumdoelstellingen. The Rob Foundation richt zich hierbij in het bijzonder op de kernwaarde: ‘Mensen – Toegang tot gezondheidszorg en onderwijs voor iedereen (ook vrouwen en meisjes)’.
Dit wil de Rob Foundation bereiken door outreaches, waar bekwaam medisch personeel werkt, waardoor ze in staat zijn voorlichting én goede medische zorg te geven aan de bevolking die geen toegang heeft tot betaalbare en bereikbare medische zorg. Tamar Goossens is als Nederlandse arts en directeur van The Rob Foundation, de initiator van deze outreaches.
Tamar werkt, naast haar werk voor The Rob Foundation, sinds mei 2015 officieel als dokter in de kliniek van Noah ’s Ark; een organisatie die in Mukono een thuis biedt aan meer dan 190 verwaarloosde, achtergelaten en mishandelde kinderen. Daarnaast biedt de kliniek goede en betaalbare gezondheidszorg aan, zoals verloskundige hulp bij bevallingen. Tevens is er een ondervoedingsafdeling.

Voor meer informatie over de Rob Foundation kunt u kijken op de website: www.therobfoundation.nl
Heeft u suggesties hoe wij Tamar met haar Foundation kunnen helpen dan horen wij het graag! Ook staan wij open voor ervaringen van betrokkenheid bij vergelijkbare projecten.

Voor informatie over onze Rotary Club (leden stroomgebied de Schipbeek van Deventer tot en met Diepenheim) kun je terecht op www.rotary.nl/bathmendeschipbeek. Je mag ons natuurlijk ook mailen webmaster@rcbathmen.nl of bellen (Anne-Marie Jogems, 0621884642), graag zelfs.”