Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kracht van samen zichtbaar op de Alpe d’Huez

BATHMEN – Op donderdag 2 juni deden zo’n vijfduizend mensen mee aan Alpe d’HuZes. Daaronder ook de vijftien deelnemers van de twee teams uit Bathmen-Okkenbroek-Lettele (ondersteund door 4 trouwe supporters). Lopend en fietsend hebben ze de berg die dag in totaal 22 keer beklommen. Dat was goed voor € 65.000,- voor onderzoek naar de behandeling van kanker. Een mooi voorbeeld van de kracht van samen!


Na maanden voorbereiding, trainingen en het werven van sponsoren was het op 2 juni dan zover: de Alpe d’HuZes dag op de Franse berg de Alpe d’Huez. Een evenement waarop het predikaat ‘samen’ volop van toepassing is. Door de vrijwilligers van het Ad6-team werd het bergdorp in een paar dagen omgebouwd tot een soort ‘Holland-huis’ met samen voorbereiden, samen eten en samen herdenken als centrale elementen. En samen geld inzamelen natuurlijk, in totaal bracht de actie ruim 16 miljoen euro op.
De kracht van samen was op de actiedag zelf ook zichtbaar. De dertien kilometer omhoog vroeg veel van alle deelnemers en dan geeft het kracht om elkaar te helpen door te gaan als het even te zwaar wordt. Of dat nu de eerste keer is of als je voor een tweede of derde keer boven komt.

De € 65.000,- die we als team hebben kunnen bijdragen aan de eindopbrengst was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder alle mensen en bedrijven die ons gesponsord hebben. Zoals de winkeliers en hun klanten in Bathmen via de Piggy-spaarpunten actie (Slagerij Linker, Bakkerij Nollen, Kloas in ’t Hof, Bockje Bathmen, Bieleman Schilders, Fashion Farm, Flora Inn en de kapsalons De Worp en CH Coiffure), de statiegeldacties (Jumbo Mensink Bathmen en Albert Heijn Holten) en de PJB. En ook een scala aan bedrijven die een bijdrage geleverd hebben (o.a. Olden Makelaars, Wilco Optiek, Brilman Bathmen, Tuller Loonbedrijf, Dutch Green Roof, Valans, Veldsink Scholten, Greutink Staltechniek en BikeTotaal Bloemendal). Maar bovenal natuurlijk iedereen die met ons samen achter het doel van deze actie is gaan staan en ons heeft gesteund door geld te doneren op onze actiepagina’s. Tenslotte hebben we ook veel steun ervaren vanuit de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek en vanuit de Stichting Vrienden van de Kerk Okkenbroek. Dank aan een ieder dat we zo de kracht van samen hebben kunnen laten zien.