Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Krachtvrouwen in de Dorpskerk Bathmen

BATHMEN – In de eerste week van maart wordt Internationale Vrouwendag gevierd. Dit jaar ligt de nadruk op vrouwen die te maken hebben gehad met geweld en nu krachtig in het leven staan. Dit thema inspireert de werkgroep Open Kerk van de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek tot het organiseren van een aantal activiteiten in de Dorpskerk.

5 t/m 12 maart expositie ‘de Vrouwenmantel

Er wordt een expositie ingericht van vrouwenmantels die gemaakt zijn door vrouwen in Diepenheim. De mantels zijn gemaakt binnen een kunstproject o.l.v. Martha van Schaik. Centraal staan acht krachtvrouwen uit de Bijbel. Sommigen bekend of juist minder bekend: Eva, Sara, Batseba, Naomi, Ruth, Maria, Maria Magdalena en Martha. De ‘Deepense’ vrouwen gingen op zoek naar de motivatie en drijfveren van deze Bijbelse vrouwen. In de kleur, verschijning en werkvorm zie je de kracht van deze Bijbelse vrouwen terug in haar mantels. Bezoekers aan de expositie kunnen desgewenst meewerken aan een Bathmense vrouwenmantel. De expositie is te bezichtigen op de zondagen 5 en 12 maart van 9.00-12.00 uur; woensdag 8 maart 19.00-21.00 uur; vrijdag 10 maart 19-22 uur en op afspraak: Henk Nikkels, tel. 542481.

 

Vrijdag 10 maart 20.00 uur ontmoeting met Tonia Dabwe

Tonia Dabwe komt naar de Dorpskerk om te vertellen over haar leven en het levenswerk van haar ouders dat zij voortzet door de Mineke Foundation. Tonia is de dochter van Dabwe Wiah en Mineke Muilerman uit Oxe. In 2013 werd Tonia uitgeroepen tot International African Woman Of The Year. Het wordt een bijzondere ontmoeting met deze krachtvrouw. Kerk open vanaf 19.00 uur.