Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kunst en Ambacht Tentoonstelling

Tijdens de Open Monumentendagen

BATHMEN – In samenwerking met Bathmens Beeldende Kunst- en Kultuurkring, de Oudheidkundige Kring Bathmen, Marian Stam, kunstenares wilgentenen vlechten, ’t Battumse Venne Oude Ambachten en Elferink de oude schoenenmakerij/winkel houdt Cultuurhuus Braakhekke/Infopunt een tentoonstelling in het kader van het landelijk thema voor Open Monumentendagen 2015 “Kunst en Ambacht”.Deze unieke tentoonstelling met o.a. een doorlopende diashow wordt gehouden op zaterdag 12 september en zondag 13 september 2015 van 10.00 uur tot 16.00 uur in Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a, Bathmen.

Op zaterdag 12 september zal Marian Stam, kunstenares wilgentenen vlechten uit Holten, aanwezig zijn om te laten zien dat je met oude ambachtelijke technieken ook nieuwe moderne vormen kunt maken.

’t Battumse Venne verzorgt de oude ambachten, mutsen wassen en kraaltjes breien.

Tevens is speciaal voor het thema “Kunst en Ambacht” van 10.00 uur tot 16.00 uur ook geopend de oude schoenenmakerij/winkel van Elferink, Brink 5 in Bathmen. Hier kunt u o.a. een bijzonder boekwerk van toenmalige administratie bekijken evenals oude materialen, gereedschappen en een mooie verzameling schoenen en aanverwante artikelen.

Zondag 13 september is de tentoonstelling ook geopend en zal ’t Battumse Venne aanwezig zijn met spinnen, mutsen wassen en kraaltjes breien.

Toegang is gratis.