Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Kunstijsbaan op de Brink wederom groot succes!

Alles nog niet weg door ‘slechte’ weer

BATHMEN – Het was wederom een groot succes, de kunstijsbaan van C.V. ‘de Battumse Pompers’ midden op de Brink in Bathmen. Van 17 december t/m 28 december was de ijsbaan alle middagen geopend voor de jeugd uit Bathmen en vele kinderen hebben hier de eerste meters op het ijs afgelegd.

Aangezien de eerste week dat de ijsbaan open was en de scholen nog geen vakantie hadden, zijn de leerlingen van de Dorpsschool en De Rythmeen uitgenodigd om een dag te komen schaatsen. Beide scholen hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt en vol enthousiasme kwamen de leerlingen schaatsen. Verschillende kinderen hadden nog nooit geschaatst, dus het was letterlijk en figuurlijk vallen en opstaan. En nu is het hopen dat de vorst doorzet, zodat ze kunnen schaatsen op de ijsbaan van Bathmen.

Helaas is alles nog niet opgeruimd op de Brink. De volledige ijsbaan ligt nog steeds op de Brink. Doordat het de eerste week van januari ’s nachts licht vroor, bleef het ijs intact. Afgelopen week heeft het zeer veel geregend/gesneeuwd, waardoor het te nat is om met groot materieel de baan op te ruimen. De kraan, die de betonnen platen (duizenden kilo’s per plaat) moet optillen en verplaatsen, zal de grasmat van de Brink teveel vernielen. De Battumse Pompers wachten dus op beter weer.

Met de ijsbaan, mede mogelijk gemaakt door de verschillende sponsoren uit Bathmen en omstreken, hebben de Battumse Pompers als doel een bijdrage te leveren aan het dorpsleven in Bathmen. Echter, zonder sponsoren is het niet mogelijk om dit fantastische ijsfestijn te organiseren.